Politie Amsterdam-Amstelland

Waar is uw tas nu?

Waar is uw tas nu?
4-10-2004. Deze week gaat de campagne âWaar staat uw tas nu?â van start. Deze campagne richt zich specifiek op de horeca. Voor zakkenrollers zijn horecagelegenheden namelijk een een aantrekkelijk werkterrein. Mensen zijn aan het kletsen of hebben een drankje op en zijn daardoor minder alert. Door posters, bierviltjes en opzetkaartjes worden horecabezoekers gewaarschuwd goed op hun spullen te letten. Het speciale zakkenrollersteam dat in de binnenstad actief is, zal in de komende periode extra aandacht aan de horeca besteden.

Wat kunt u zelf doen?
Laat geen waardevolle goederen achter in uw jas of tas. Laat uw jas of tas niet onbeheerd achter.
En "zorg dat u weet waar hij staat"!

---

Gewapende overval: 3 arrestaties

4-10-2004. Zondagmiddag rond halfvijf werd een supermarkt op Uilenstede in Amstelveen overvallen. Vier gewapende en gemaskerde daders bedreigden de medewerkers met een vuurwapen. Ze deden vervolgens een greep in de kassa en verdwenen met een stapel vervoersbewijzen. Daarna liepen zij naar een woning op Uilenstede en trokken andere kleding aan.

Even later arresteerde de politie twee mannen en een vrouw. De vierde dader werd maandagmorgen in een woning in Nieuw Vennep gearresteerd. De daders zijn tussen de 16 tot 20 jaar.

---

Overvallers op heterdaad betrapt

4-10-2004. Vanmorgen vroeg werden twee overvallers op heterdaad betrapt toen zij een eetgelegenheid aan de Agatha Christiesingel overvielen. Agenten overmeesterden de vluchtende overvallers na een korte achtervolging. Er werden een vuurwapen en mes in beslag genomen. Ook de buit werd aangetroffen. In de zaak vonden dienders een geknevelde medewerker.

---

Straatrover met vuurwapen gepakt

4-10-2004. Zondagavond arresteerden agenten een 48-jarige man op de Kloveniersburgwal. De man had even daarvoor op het Waterlooplein, samen met een compagnon, een vrouw beroofd.

Rond 18.00 uur werd via het alarmnummer gemeld dat op het Waterlooplein een vrouw van haar tas was beroofd. De twee daders hadden daarbij met een vuurwapen gedreigd. Vervolgens liep het duo richting de Kloveniersburgwal. Agenten arresteerden daar één van de verdachten. In zijn broeksband werd een doorgeladen gaspistool gevonden en een kluissleutel. In de bijbehorende kluis werden tassen aangetroffen, met goederen die mogelijk van een misdrijf afkomstig zijn.

De tweede verdachte, die ook een vuurwapen bij zich had, werd niet gevonden. Zijn identiteit is bekend. Het slachtoffer heeft zich nog niet bij de politie gemeld.

---