VVD



Nieuws

1 okt 2004 - Vragen over de steun van Rusland
voor het Kyoto-verdrag

Rusland heeft deze week zijn steun uitgesproken voor het Kyoto-verdrag. Dit behelst dat internationale afspraken over klimaatsbescherming van kracht gaan. Het doel van het verdrag is het verminderen van broeikasgassen. Op Teletekst was op 30 september te lezen dat Rusland het Kyoto-verdrag zal ratificeren in ruil voor EU-steun om tot de WTO toegelaten te worden. Dit laatste plaatst bij de VVD-Tweede-Kamerfractie vraagtekens. VVD-Kamerleden Hans van Baalen en Paul de Krom hebben schriftelijke vragen gesteld over deze situatie. Hieronder treft u de vragen.

Schriftelijke vragen van de leden Van Baalen en De Krom (VVD) aan de minister van Buitenlandse Zaken en de staatssecretaris van VROM over de ratificering van het Kyoto- verdrag door Rusland in ruil voor steun van de EU om tot de WTO te worden toegelaten.

1. Heeft U kennisgenomen van het bericht Moskou wil Kyoto-verdrag tekenen op NOS- Teletekst van 30 september jl., waarin wordt vermeld dat het Russische kabinet akkoord is gegaan met de ratificatie van het Kyoto-verdrag?

2. Kunt U bevestigen dat Rusland het Kyoto-verdrag zal ratificeren in ruil voor steun van de EU om tot de WTO te worden toegelaten? Indien dat het geval is, kunt U dan aangeven, waaruit deze steun zal bestaan en bent U, met de VVD, van mening dat deze steun eerst na ratificatie van het Kyoto-verdrag door Rusland kan worden gegeven?

1 oktober 2004