Ingezonden persbericht


Nieuwe Service Management-oplossingen van BMC Software*

Schiphol-Rijk, 4 oktober 2004 * BMC Software, Inc., , toonaangevend leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Management, maakt vandaag de introductie bekend van nieuwe versies van BMC* Event Manager en SLM Express. Het betreft hier twee Service Management-oplossingen waarmee bedrijven de geleverde IT-diensten volledig kunnen beheren vanuit zakelijk perspectief. De nieuwe versie van BMC Event Manager staat garant voor verhoogde flexibiliteit, optimale inzetbaarheid en snel rendement. Tevens is het product voorzien van veelzijdige functies voor het opstellen van policies en uitgebreide beheermogelijkheden. De nieuwe editie van SLM Express biedt verbeterde mogelijkheden voor rapportage, uitgebreide automatiseringsfuncties en kan bovendien worden geïntegreerd met BMC Service Impact Manager. Kortom, een uitstekende totaaloplossing voor het beheer van service levels vanuit zakelijk perspectief. Deze nieuwe oplossingen maken het beheren van complexe IT-omgevingen overzichtelijk en comfortabel. Daarnaast kunnen het IT-beleid en zakelijke doelstellingen optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd, wat centraal staat binnen de Business Service Management (BSM) strategie van BMC Software. BMC Event Manager maakt het mogelijk om beschikbaarheids- en prestatiegegevens van duizenden verschillende IT-componenten efficiënt te beheren. Bovendien zet het systeem deze gegevens om in bruikbare informatie die bijdraagt aan het verbeteren van bedrijfsprocessen. SLM Express is met name een oplossing voor beheer en monitoring van en rapportage over IT-componenten vanuit het gezichtspunt van de eindgebruiker. BMC Event Manager voor dynamisch beheer van complexe policies BMC Event Manager verzamelt event-gegevens van verschillende IT-componenten en zet deze data om in bruikbare informatie. Dit maakt het mogelijk om problemen snel op te lossen door events te filteren, voorrang te geven, met elkaar in verband te brengen en automatisch te laten rangschikken op basis van prioriteit. De gegevens die BMC Event Manager verzamelt, worden daarbij overgebracht naar BMC Service Impact Manager, een systeem dat mogelijkheden van service-modellering combineert met bestaande vormen van Enterprise Event Management, automatisering en signalering. Gegevens ten aanzien van systeembeschikbaarheid en -presteren worden op die manier omgezet in een gedetailleerd en overzichtelijk beeld van de status van geleverde diensten en service level agreements. Dit inzicht stelt IT-organisaties in staat prioriteiten te stellen zodat de belangrijkste diensten ook de meeste aandacht krijgen.
In de nieuwe versie van BMC Event Manager zijn de mogelijkheden van Event Management nog verder uitgebreid en is het systeem voorzien van een nieuwe grafische interface voor definitie en beheer van policies. Het beheer van een IT-omgeving is immers in toenemende mate gebaseerd op zeer complexe regels en afspraken, die middels deze policies de mogelijkheid bieden om sommige systeemtaken te automatiseren wanneer een event aan intern opgestelde criteria voldoet zoals event-gegevens, operationele status of tijdstip. In de nieuwe interface is het opstellen van deze policies een kwestie van een paar simpele muisklikken, waarbij rekening kan worden gehouden met aspecten als blackout-tijden, correlatie, escalatie en signalering. Met de ingebouwde scheduling-functionaliteit is het bijvoorbeeld heel eenvoudig om policies op te stellen die voor automatische compensatie zorgen tijdens kritieke perioden zoals de dagelijkse piekuren of de verwerking aan het einde van de maand.
"De mogelijkheden die wij bieden op het terrein van Event Management en Service Level Management zijn van essentieel belang bij de afstemming van IT-services en bedrijfsdoelstellingen en bij het realiseren van die doelstellingen via automatisering," aldus Hans Middelburg, Country Manager BMC Software Nederland "Deze nieuwe versie van SLM Express maakt het mogelijk om Service Level Management en Service Impact Management optimaal op elkaar af te stemmen."
Automatische SLM-processen en automatische rapportage SLM Express, de oplossing voor Service Level Management (SLM) van BMC Software beheert en controleert SLA's (Service Level Agreements) vanuit het perspectief van de eindgebruiker. SLM Express werkt nu samen met BMC Service Impact Manager en deze integratie maakt het mogelijk SLA's op te stellen waardoor betere metingen kunnen worden verricht en het beheer van diensten kan worden gebaseerd op zakelijke doelstellingen.
SLM Express biedt bovendien nieuwe, krachtige rapportagefuncties. Zo kunnen status en percentages nu over meerdere maanden worden uitgezet voor een inzichtelijke weergave van het SLA-presteren. Daarnaast is bij deze versie van SLM Express dankbaar gebruikgemaakt van het nieuwe partnership van BMC Software met Business Objects. Daardoor is er nu voorzien in volledige rapportagefunctionaliteit ten behoeve van IT-personeel en bedrijfsleiding en is het bovendien heel eenvoudig om het produceren van SLA-rapporten vooraf in te plannen en zo vaak te laten plaatsvinden als nodig is. Over BMC Software
BMC Software, Inc. , is een vooraanstaand leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Management voor beheer van IT-infrastructuur vanuit zakelijk perspectief. BMC Software levert oplossingen voor Business Service Management in de vorm van bedrijfssystemen, applicaties, databases en service management. BMC Software is opgericht in 1980 en heeft wereldwijd vestigingen. Over het boekjaar 2004 realiseerde de onderneming een omzet van meer dan $1,4 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com .
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Liesbeth Kramer
Tel: 020-5304349
E-mail: liesbethk@text100.nl

# # #

BMC Software, de BMC Software logo's en alle andere namen van producten of diensten van BMC Software zijn al dan niet geregistreerde handelsmerken van BMC Software, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de desbetreffende ondernemingen. © 2004, BMC Software, Inc. Alle rechten voorbehouden.