CNV

Museumpleinbrief naar Jan-Peter Balkenende

Het CNV heeft vandaag de brief aan minister-president Jan-Peter Balkenende verstuurd, die CNV-voorzitter Terpstra zaterdag op het Museumplein in Amsterdam heeft voorgelezen. De brief is namens de demonstranten van afgelopen zaterdag gestuurd. Terpstra gaat ervan uit dat deze persoonlijke oproep aan de minister-president niet onbeantwoord blijft.

Terpstra las de brief zaterdag voor op een overvol Museumplein. 'Ik kan me niet voorstellen dat deze verhoudingen en dit massale verzet echt is wat Jan-Peter wil. Ik ken ook een andere kant van hem. Niet de bestuurlijke, kille en starre kant die hij de afgelopen maanden vooral heeft laten zien. Ik ken ook een man met gevoel voor verhoudingen en rechtvaardigheid. Ik hoop dat hij de moed en het leiderschap heeft nu ook die kant aan het Nederlandse volk te laten zien,' licht hij vandaag toe.

Terpstra hoopt dat de opeenhoping van signalen dat Nederland dit beleid niet wil, nu ook bij de minister-president iets losmaken. 'Ik heb het over de massale opkomst op het Museumplein. Daarbij opgeteld alle mensen die vastzaten in de trein. Daarbij de velen die niet konden komen omdat ze moesten werken of gewoon fysiek niet in staat waren te komen. En dan ook nog de opiniepeilingen, waaruit blijkt dat 70 procent van de bevolking een ander beleid wil.' De CNV-voorzitter schrijft daarom in zijn brief dat 'wij een antwoord willen dat recht doet aan onze zorg en teleurstelling. Je hoeft je beleid niet nog eens uit te leggen, we begrijpen het wel. Maar we willen het anders, solidairder, rechtvaardiger.'

Hij besluit zijn brief met de volgende oproep: 'Beste Jan-Peter, je hebt nu, noodgedwongen, de tijd om na te denken over de gevolgen van je beleid.
Is dit wat je wil? Een samenleving van strijd.... Beste Jan-Peter, wij willen antwoord, geen uitleg. Geen antwoord van een bestuurder. Maar het antwoord van een mens, die laat zien wat hij voelt, die zijn compassie toont.'

Voor nadere informatie
Marjan Heuving, woordvoerder CNV Vakcentrale 06 - 517 233 53


04 okt 04 13:59