Veilig Amsterdam


Stadsdeel ZuidOost - Informatieruimte Bijlmer Vliegramp 04/10/2004 - Vrijdag 1 oktober opende stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet een informatieruimte, waar een ieder die vragen heeft naar aanleiding van de Bijlmer Vliegramp, terecht kan. De ruimte is bedoeld om lotgenoten en alle andere mensen die nog problemen ondervinden naar aanleiding van de Bijlmervliegramp te ontvangen, een luisterend oor te bieden en door te verwijzen naar de reguliere hulpverlening.

Het stadsdeelbestuur hecht er waarde aan dat ook na afronding van het Medisch Onderzoek Vliegramp Bijlmermeer eind dit jaar, de bewoners in Zuidoost een aanspreekpunt hebben voor hun klachten. In de info-ruimte kunnen bewoners ook op weg worden geholpen naar de hulpverlening voor een zo goed mogelijke behandeling binnen de bestaande voorzieningen. De info-ruimte is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het stadsdeel Zuidoost en het Ministerie van VWS.

Leden van de Lotgenoten Bijlmer Vliegramp (LBV) zullen in deze zogenoemde LBV info-ruimte de loketfunctie die zij al enige jaren vervullen, nu gefaciliteerd kunnen uitvoeren. Iedere eerste donderdag van de maand is er van 13.30 16.00 uur een inloopspreekuur. De info-ruimte is ook telefonisch bereikbaar op (020) 696 70 11 en is gehuisvest in Hofgeest 194 in Amsterdam Zuidoost.