Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


04 oktober 2004


Epe - aanhouding voorkomt inbraken


Dankzij de oplettendheid van het publiek kon de politie op zaterdag (02-10) om 05.00 uur een 57-jarige man, zvwov, aanhouden die zich op verdachte wijze ophield bij een winkel aan de Hoofdstraat. De man werd ingesloten. Nader onderzoek leerde dat de man in het bezit was van een tas met inbrekerwerktuigen. De man gaf later bij het verhoor toe dat hij van plan was geweest te gaan inbreken in Epe. Na verhoor en het afstand doen van de tas met inhoud, werd de man later op de dag heengezonden.


Wezep - Jongelui betrapt bij vernielingen


De politie heeft zondag twee 12 jarige jongens uit Wezep verhoord nadat ze op een bouwplaats aan de Keizersweg in Wezep waren betrapt bij het plegen van vernielingen. Twee andere jongens die ook bij de vernielingen waren betrokken, zullen nog door de politie worden verhoord. De jongelui worden aangemeld bij het jeugdpreventieteam Link, waarna een passende maatregel zal worden genomen.


Epe - Meisjes (14) opgespoord na vandalisme


De politie heeft zondagmiddag twee 14 jarige meisjes uit Epe opgespoord nadat een melding binnen kwam dat zij bij de wegwerkzaamheden op de Eper- en Heerderweg verkeersborden omgooiden. Via de melder kwam de politie de meisjes op het spoor. Ze fietsten op dat moment in Oene. Ze zijn in de avonduren door de politie verhoord en worden aangemeld bij het jeugdpreventieteam Link, waarna een passende maatregel zal volgen.


Wapenveld - verkeersongeval.

Op zondag (03-10), rond 13.40 uur, sloeg een 37-jarige motorrijder uit Emmeloord met zijn motorfiets over de kop op de Werverdijk. De man maakte deel uit van een groep motorrijders en reed als laatste in de rij. De groep voor hem moest fors afremmen voor een ligfietser. De man kneep vervolgens de voorrem zo hard in dat hij over de kop vloog met zijn motor.
Hij werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Zwolle.


Harderwijk - drankrijder betrapt.

Een 56-jarige automobilist uit Ermelo bleek op zondag (03-10) rond 20.55 uur bij een politiecontrole op de Selhorstweg onder invloed van alcohol. De man blies een promillage
van 0,9. Hij kreeg een boete uitgereikt en een rijverbod van 3 uur opgelegd.


Harderwijk - dronken man ingesloten na overlast.
De politie heeft op zondag (03-10) rond 03.30 uur een 46-jarige man uit Putten aangehouden terzake het veroorzaken van overlast terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde.
De man was betrokken geweest bij een kleine vechtpartij, plaatste een paar maal een ijzeren dranghek midden op de rijbaan en probeerde een taxi de doorgang te verhinderen door op de rijbaan te stappen. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd de man later op de dag heengezonden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --