Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


4 oktober 2004


APELDOORN - Antiek uit woning gestolen


Onbekenden hebben zondag (3/10) uit een woning in Lieren een hoeveelheid antiek gestolen. Hoe de dieven zijn binnengekomen is nog niet duidelijk.
De bewoners moeten nog inventariseren wat er precies gestolen is. De politie stelt een onderzoek in.


APELDOORN - Winkeldief aangehouden


De politie heeft op de koopzondag (3/10) in de Oranjerie een 44-jarige Apeldoornse winkeldief aangehouden. De man pakte rond 14.20 uur in een speelgoedwinkel een doos KNEX en liep er mee naar buiten. Bij het afgaan van het alarm ging de verdachte er vandoor achtervolgd door een getuige die de man aanhield en overdroeg aan de bewaking die de politie inlichtte. De politie stuurde de man na verhoor met een proces-verbaal weg.


APELDOORN - Man met vuurwapen bedreigd


Een 41-jarige man uit Zwolle is zondagavond (3/10) op het Marktplein door twee mannen met een vuurwapen bedreigd. De Zwollenaar was rond 20.00 uur bij de Rabobank aan het pinnen toen de twee mannen hem krachtig aan zijn kleding trokken. Eén van de verdachten bedreigde de Zwollenaar met een vuurwapen en schreeuwde om geld. Dit werd gezien en gehoord door mannen die in de omgeving aan het werk waren.
De verdachten kregen dit door en gingen er vandoor. De politie zocht de omgeving af maar trof de twee verdachten niet meer aan. Het onderzoek gaat verder en de politie verzoekt getuigen die iets van het incident hebben gezien of informatie daarover hebben, contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


APELDOORN - Dronken vrouw vernielt ruit


Een 39-jarige vrouw uit Beekbergen heeft zondagavond (3/10) in een café in het centrum een ruit van de voordeur vernield. De vrouw had flink gedronken en werd behoorlijk lastig. Zij gooide rond 18.25 uur een stoel door de ruit van de voordeur. De eigenaar van het café waarschuwde de politie die de vrouw aanhield, een proces-verbaal opmaakte en na verhoor weer heenzond.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --