Altiris introduceert Server Management Suite 6.0

Altiris levert geïntegreerde beheeroplossingen die kosten verlagen en beveiliging en beschikbaarheid van servers verbeteren

Culemborg, 4 oktober 2004 - Altiris Inc. (NASDAQ: ATRS), leverancier van oplossingen voor IT lifecycle beheersoftware, introduceert Altiris Server Management Suite 6.0. Deze softwarebundel automatiseert het beheer vanaf de levering en implementatie van servers tot de opname in de inventaris, het monitoren van prestaties en beschikbaarheid, rapportages van het proces en patch management. De nieuwe versie bevat tevens aanvullende beveiligingsmogelijkheden en maakt het mogelijk nog meer beheertaken uit te voeren vanaf één enkele console. Dit verlaagt de kosten en vereenvoudigt het beheer van verschillende server-omgevingen binnen een netwerk.

De belangrijkste eigenschappen van de nieuwe versie zijn:
- Verbeterde ondersteuning voor de bare-metal installatie van Windows en Linux servers in aanvulling op maatgesneden installatie en beheer van blade servers van HP, Dell en Fujitsu Siemens Computers, zodat hardware investeringen geoptimaliseerd worden.
- Verbeterd patch management voor automatische patch analyse, dependency checking en targeting om veiligere server-omgevingen te creëren. Daarnaast integreert de nieuwe versie met Altiris-hersteltechnologie zodat software conflicten en storingen snel te verhelpen zijn.
- Uitgebreidere ondersteuning voor het monitoren van Sun- en Red Hat platformen om de beschikbaarheid ervan verder te verbeteren.

Poul Nielsen, Altiris VP marketing en productstrategie: "We willen met dit product wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding en terugverdientijd marktleidend zijn op het gebied van heterogeen serverbeheer. Met een prijs die begint bij enkele honderden euro's per managed server, ongeacht het server-besturingssyteem, zijn we ervan overtuigd dat onze nieuwe Server Management Suite tegemoet komt aan de eisen van de groeiende gestandaardiseerde servermarkt. Omdat de eisen van onze klanten op het gebied van server-apparatuur sterk verschillen, hebben we de Altiris server management suite gebouwd op flexibiliteit voor een heterogeen platform. We kunnen ons door de breedte, diepte en vooral de naadloze integratie van onze producten met bijvoorbeeld Windows en Linux, verder onderscheiden van de concurrentie." Volgens onderzoek van Gartner* was 2003: "een uitstekend jaar voor server provisioning en configuratie beheer-tools. Grote ondernemingen werden zich bewust van de noodzaak van deze tools en maakten budget vrij om ze in te zetten, zodat de efficiëntie toenam en de beveiliging van systemen werd verbeterd. We verwachten dat deze trend zich voortzet."

De nieuwe suite is gebouwd op de nieuwe Altiris 6-architectuur om servermanagement te vereenvoudigen door een taakgerichte interface. De nieuwe Altiris-architectuur verwerkt data efficiënter zodat verbeterde schaalbaarheid voor zakelijke klanten wordt bereikt. Ook is de taal voor de console, server en agents afzonderlijk te kiezen.

Altiris Management Suite voor Dell Servers
Altiris introduceert tevens de nieuwe Altiris Management Suite voor Dell Servers. Deze voorziet in OS patch management en geïntegreerde beheersoftware om de installatie van servers te optimaliseren. Met de suite kan IT-personeel taken met betrekking tot de levenscyclus van hardware automatiseren die vroeger zeer arbeidsintensief waren. Altiris voorziet klanten van schaalbare beheeroplossingen om de tijd dat servers uit de lucht zijn te minimaliseren en de betrouwbaarheid te verhogen. De nieuwe suite is een uitbreiding van de samenwerking tussen Altiris en Dell om oplossingen te integreren die systeembeheer bij bedrijven vereenvoudigen.

Licenties en beschikbaarheid
Altiris Server Management Suite 6, en alle hierop gebaseerde productsuites en -oplossingen, zijn vanaf nu beschikbaar. Bestaande klanten met Annual Upgrade Protection kunnen de nieuwe software kosteloos downloaden. Altiris Server Management Suite 6.0 is te koop voor 253 euro. Volumekortingen zijn beschikbaar. De Altiris Management Suite voor Dell Servers is beschikbaar vanaf het vierde kwartaal van 2004. Voor meer informatie zie http://www.altiris.com/sales/


* Gartner: Server Configuration Management Automation Is on the Rise, april 2004.

Screenshots zijn op aanvraag beschikbaar via altiris(at)whizpr.nl

Over Altiris
Altiris levert een volledige reeks op het web gebaseerde oplossingen voor centraal en eenvoudig beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers gedurende de gehele IT-levenscyclus. De IT-levenscyclus strekt zich uit van de planning en het ontwerp van een infrastructuur, via beheer en operationele activiteiten tot en met upgrade of vervanging. Altiris biedt volledig geïntegreerde en complete oplossingen voor systeembeheer van client- en mobiele omgevingen, asset- en servermanagement. Altiris automatiseert en vereenvoudigt IT life cycle management, verlaagt de kosten en vermindert de complexiteit met een snelle terugverdientijd.