Ingezonden persbericht


Persbericht

InSearch breidt bedrijfsactiviteiten uit naar werkveld Business Intelligence

Utrecht, 4 oktober 2004 InSearch, specialist op het gebied van werving, selectie en detachering van ICT (sales management) professionals in de Business-to-Business-markt, heeft met ingang van 1 oktober, in samenwerking met twee partners, haar bedrijfsactiviteiten uitgebreid naar het werkveld van Business Intelligence (BI). De partners, Jeroen Blankendaal en Erik Leene, beschikken beiden over jarenlange ervaring met Business Intelligence en Datawarehousing vraagstukken. Onder de naam InSearch Business Intelligence zullen zij Business Intelligence diensten aanbieden en managementinformatiesystemen implementeren voor organisaties. Daarnaast zal InSearch BI zich richten op de werving en selectie van BI-professionals voor grotere bedrijven.

InSearch Business Intelligence is gespecialiseerd in Business Intelligence en Datawarehousing vraagstukken. In samenwerking met de klant maakt InSearch BI de bedrijfsvoering inzichtelijker en beter meetbaar. Kenmerkend daarbij is dat InSearch BI, dankzij haar ruime ervaring binnen het vakgebied, het gehele project zowel vanuit een bedrijfsmatig perspectief als vanuit een automatiseringsperspectief begeleidt en uitvoert. In haar werkwijze staat samenwerking en kennisoverdracht centraal. Jeroen Blankendaal, directeur InSearch BI: Onze specialisten stellen organisaties door middel van een BI-audit in staat om binnen twee tot vijf dagen volledig inzicht te krijgen in de mogelijkheden, knelpunten en aandachtspunten van hun rapportageomgeving. Natuurlijk kan de klant op elk gewenst moment een beroep doen op onze mensen. Of het nu gaat om advies, ondersteuning of oplossingen voor geconstateerde problemen. Zo nodig kunnen wij zelfs het gehele traject op ons nemen.

Met haar werving en selectie dienstverlening komt InSearch BI tegemoet aan de groeiende vraag van werkgevers naar specialisten die op zoek zijn naar een permanente betrekking. Dankzij haar ervaring met beide kanten van de arbeidsmarkt (werkgevers en werknemers) en haar uitgebreide netwerk is InSearch BI direct in staat succesvol te bemiddelen voor specialisten en starters in het vakgebied. De doelstelling is daarbij, zoals Erik Leene, directeur InSearch BI, zegt: ambitieuze, toegewijde BI-ers snel en succesvol ondersteunen in de zoektocht naar de volgende stap in hun loopbaan. Onze aanpak hierbij is altijd gebaseerd op openheid en betrokkenheid .

De keuze voor het partnerschap met InSearch is voor Jeroen Blankendaal en Erik Leene een logische. Blankendaal en Leene werkten bij hun voorgaande werkgevers immers steeds meer op de scheidslijn van ICT en Business. Door de werkvlakken van Management en Automatisering te combineren zijn zij in staat zowel IT-specialisten als directies aan te spreken. Daarbij staat voor beide partners de klant altijd voorop. Eerst wordt gekeken naar wat de klant precies wil, en vanuit dit oogpunt wordt bekeken hoe een bedrijf het beste aangestuurd kan worden. Vervolgens wordt de ICT-afdeling aangewend om deze wensen te vervullen. Hierbij hebben zij een eigen aanpak. Leene: Met behulp van voorbeelden wordt een bepaald bewustzijn gecreëerd onder alle werknemers, zodat iedereen betrokken raakt bij het proces. In een tot twee weken wordt de basis architectuur neergezet . De BI-audits van InSearch zijn sterk oplossingsgericht. Hierdoor worden bedrijfsresultaten al snel zichtbaar , vertelt Blankendaal. Tegelijkertijd beoordelen we of het proces van rapportage kan worden verbeterd. Bij het bieden van oplossingen is het voor onze specialisten noodzakelijk om goed te weten wat de klant belangrijk vindt en waar hij mee bezig is. Dit kan een betere performance zijn, maar ook een besparing op onderhoud of een optimalisering van het rendement van investeringen.

Over InSearch

InSearch is specialist op het gebied van werving, selectie en detachering van ICT (sales management) professionals in de Business-to-Business-markt, met accenten op de werkvelden Finance en ICT. De recruiters van InSearch zijn gericht op het realiseren van Human Excellence: het bedrijf biedt in samenwerking met diverse professionele organisaties een additioneel pakket aan diensten dat zich richt op het behoud van bestaande, goed functionerende medewerkers. Het totaalpakket bestaat uit Sales Recruitment en Sales Executive Search, Interim Sales Management, Sales Training en Employee Benefits. Klanten van InSearch kunnen rekenen op een langdurige samenwerking waarbij kwaliteit, service en vertrouwen centraal staan. Meer informatie over InSearch Recruitment is verkrijgbaar op www.insearch.nl en voor InSearch Business Intelligence kunt u kijken op www.insearch-bi.nl.