4/ 10 Regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 04-10-2004 - .

AANHOUDING IN ONDERZOEK NAAR SPUITEN TRAANGAS IN STADSBUS

's-Hertogenbosch - De politie heeft maandagmorgen vroeg een 17 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van zijn betrokkenheid bij het spuiten van traangas in een BBA bus op 2 oktober j.l. Het betreft de verdachte die zaterdagmiddag na het incident geboeid uit de politieauto wist te ontsnappen en later met behulp van een automobilist aan verdere opsporing wist te ontkomen. De automobilist kon nog niet worden aangehouden. Alle drie de verdachten zijn in verzekering gesteld.

13-JARIGE RIJDT DOOR NA AANRIJDING

's-Hertogenbosch - Een 13 jarige jongen uit 's-Hertogenbosch veroorzaakte zondagmiddag als bestuurder van een bromfiets die hij zonder toestemming van zijn ouders had meegenomen een aanrijding. Op de Orthensedonk verloor hij de controle over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal en een geparkeerde auto en reed vervolgens door. De jongen is door de politie aangehouden en gehoord.

ONDANKS ONTZEGGING TOCH DRONKEN ACHTER HET STUUR

Heusden - Zondagavond zagen agenten dat een 56 jarige automobilist uit Heusden slingerend en met sterk wisselende snelheden door zijn woonplaats reed. Hij gaf geen gehoor aan stoptekens maar kon, nadat hij een boerenerf aan de Heusdenseweg opgereden was en daar stopte alsnog worden aangehouden. Hij bleek zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Bovendien bleek bij onderzoek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had tot eind september 2005

SCHENNISPLEGERS ACTIEF

De politie in het team Schijndel heeft de laatste maanden (vanaf juni) meerdere meldingen en aangiftes ontvangen betreffende uiteenlopende vormen van schennisplegerij die zijn gepleegd in Sint Michielsgestel, Den Dungen en Berlicum. Het is mogelijk dat er meerdere schennisplegers actief zijn.
Aan de hand van enkele in september in Berlicum gepleegde schennisplegingen sluit de politie niet uit dat het in Berlicum steeds om een en dezelfde dader gaat. De laatste aangifte dateert van 23 september j.l.
De verdachte zou een man betreffen van tussen de 30 en 50 jaar oud. Hij heeft donkere ogen, een rimpelig gezicht met een stoppelbaard. Ook het hoofdhaar is kort en stoppelig. Hij droeg steeds een blauwe spijkerbroek.
De man heeft het steeds voorzien op zeer jeugdige slachtoffers. Hij spreekt hen soms aan en schroomt niet om zichzelf in hun bijzijn te bevredigen.

De politie verzoekt iedereen extra oplettend te zijn en bij bekendwording van een geval van schennispleging zo snel mogelijk melding te doen. De politie hoopt met snellere informatie vanuit de burgerij de identiteit van de verdachte te kunnen achterhalen en vervolgens tot aanhouding over te kunnen gaan.

AUTO UITGEBRAND

Schijndel - Op een parkeerterrein aan de Avantilaan in Schijndel is zondagavond of - nacht een personenauto uitgebrand. Waarschijnlijk is de auto in brand gestoken. De eigenaar had de auto zondagmiddag onbeschadigd achter gelaten en heeft inmiddels aangiften gedaan van brandstichting.

AANHOUDINGEN MET DRANK OP ACHTER HET STUUR

Veghel Op de Middegaal in Veghel is zondagmiddag een 67-jarige man uit Veghel aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De man is weer in vrijheid gesteld.

Uden - Op de Volkelseweg in Uden heeft de politie een 42-jarige automobilist uit Uden aangehouden die onder invloed van alcohol verkeerde. Met een proces-verbaal is de man naar huis gestuurd.

Uden De politie heeft op de Industrielaan in Uden zondagmiddag een 20-jarige automobilist uit Uden aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN MET GESTOLEN BROMFIETS
Veghel De politie heeft maandagochtend aan de Corridor een 21-jarige man uit Uden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op een bromfiets te hebben gereden die gestolen was. De man viel de surveillerende politiemensen op omdat hij geen helm droeg en het verzekeringsplaatje miste. Toen zij de man staande hielden, zagen ze dat het contactslot geforceerd was. De man trachtte op de bromfiets nog weg te komen, maar hij werd klemgereden door de politie-auto waarbij hij ten val kwam. Vervolgens sprong hij over een sloot en wilde ervandoor gaan. De politiemensen hebben hem tegengehouden en aangehouden. Bij fouillering zijn twee zakjes weed aangetroffen, die inbeslag zijn genomen. De bromfiets is op 1 oktober gestolen aan de Udenseweg in Uden. De verdachte, die bij de politie bekend is als veelpleger, heeft een proces-verbaal gekregen voor onverzekerd rijden, zonder helm rijden en zonder bromfietscertificaat, diefstal c.q. heling van de bromfiets en overtreden van de opiumwet.

VERKEERSCONTROLES

Boxmeer Op diverse plaatsen in Boxmeer zijn zondag verkeerscontroles gehouden met een onopvallend surveillancevoertuig. Hierbij zijn zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen de autogordel. Ook in Cuijk en Haps zijn op lokaties bij de Grotestraat en Kerkstraat gordelcontroles gehouden waarbij negen keer bekeuringen zijn geschreven voor het niet dragen van de autogordel.

ONDER INVLOED VAN ALCOHOL

Langenboom Aan de Dorpsstraat in heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 49-jarige automobilist uit Langenboom aangehouden die onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.