Gemeente Dordrecht


---

Dordtse binnenstad bij `best practices' in München

Vincent Brinkhof
Dordrecht is, naast steden als Moskou en Wolfsburg (Duitsland), een van de `best practices' tijdens de driedaagse vastgoedbeurs Expo Real in München. Dordrecht is uitgenodigd om morgen haar successtory te komen vertellen, omdat onze binnenstad de laatste jaren vaak in de prijzen is gevallen. Zo kreeg Dordrecht in 2002 de prijs voor de beste stadsmarkt, werd het Statenplein vorig jaar uitgeroepen tot meest geslaagde winkelontwikkeling in het centrum en was Dordrecht in 2003 Evenementenstad van het Jaar.

De internationale beurs Expo Real vindt plaats op 4, 5 en 6 oktober en trekt ongeveer 25.000 bezoekers. De jarenlange inzet en succesvolle aanpak van de Dordtse binnenstad wordt toegelicht door Marco Westland, programmamanager Binnenstad.

`Naast het toelichten van onze kernkwaliteiten historie en water meld ik ook dat Dordrecht de 16e zakenstad van Nederland is. Met de prijzen die we hebben behaald voor de website bewijzen we een vernieuwende gemeente te zijn. Naast het wereldkundig maken van onze successen, hopen we ook investeerders voor de grote projecten te kunnen interesseren, zoals De Stadswerven en het Hofkwartier. De komende vijf jaar wordt er 1 miljard euro in de binnenstad geïnvesteerd', aldus Westland.