Amsterdam RAI

Aquatech Amsterdam 2004
4 okt 2004

20ste AQUATECH AMSTERDAM INTERNATIONALER DAN OOIT

Meer dan 22.000 bezoekers in Amsterdam RAI

De internationale uitstraling van Aquatech Amsterdam is wederom bevestigd. Meer dan 22.000 bezoekers, waarvan 57% uit het buitenland, hebben vorige week de 20e editie van Aquatech Amsterdam aangedaan. Het Amerikaanse bedrijf Trisep won met de innovatie Spirasep de International Aquatech Innovation Award 2004. Aquatech Amsterdam 2004 werd van 28 september tot en met 1 oktober gehouden in Amsterdam RAI en is het internationale vakevenement op het gebied van watertechnologie.

De trend tot internationalisering van de beurs, die al enkele jaren geleden is ingezet, heeft doorgezet. Aquatech Amsterdam 2004 telde dit jaar ruim 800 exposanten, een groei van 25% ten opzichte van de vorige editie in 2002. Circa 55% van de exposanten kwamen uit het buitenland, in totaal vertegenwoordigden de exposanten 47 landen. Daarnaast is het percentage internationale bezoekers toegenomen van 40% naar 57%. Dat betekent dat ongeveer 12.540 buitenlandse bezoekers naar Aquatech Amsterdam 2004 zijn gekomen.

Spirasep winnaar Innovation Award
De International Aquatech Innovation Award is voor de vierde keer uitgereikt. De award ging dit jaar naar de Spirasep van het Amerikaanse bedrijf Trisep. De Spirasep is een spiraalvormig membraansysteem geschikt voor keerspoeling en het kan als dompelsysteem (met aandrijving door aanzuiging) worden toegepast. Dichtslibben wordt voorkomen door de unieke samenstelling van de membraancomponenten in combinatie met de membraan-substraatbinding en beluchtingszuivering van het membraan. De jury gaf aan in Spirasep een schoolvoorbeeld van productinnovatie te zien vanwege de specifieke eigenschappen van het membraan. Het is een internationaal toepasbaar product, dat maakt dat deze membraanmodule de potentie in zich heeft om een belangrijke plek te veroveren in de (afval)waterbehandeling.

De jury heeft een buitengewone vermelding verleend aan het Nederlandse bedrijf Waterblock B.V. vanwege het feit dat het bedrijf dit jaar voor de derde maal op rij werd genomineerd voor de International Aquatech Innovation Award, iedere keer met een totaal verschillend product.

Excursies
Aquatech Amsterdam 2004 kende een sterk inhoudelijk congresprogramma waar het uitwisselen van kennis en ervaringen centraal stond. De speciale excursies, die deze keer voor het eerst werden gehouden, zijn redelijk ontvangen. In totaal hebben ruim 150 bezoekers deelgenomen aan het bezoek aan Project A4, de nieuwe
rioolwaterzuiveringsinrichting in aanbouw in het Westelijk Havengebied van Amsterdam en het bijbehorende boostergemaal.

Aquatech Amsterdam 2004 richtte zich op alle betrokkenen uit de waterketen: zowel op beleidsmakers als technisch georiënteerde vakmensen. Aan bod kwamen de behandeling van drink-, afval- en industrieel water, riolering, transport, distributie en opslag, meet- en regeltechniek, onderzoek, advies en utilities.

Amsterdam, 4 oktober 2004


---
Noot voor de redactie (