VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl



Dieren The Lion King trakteren alter ego in Artis op Dierendag

Precies 75 jaar geleden werd 4 oktober uitgeroepen tot Wereld Dierendag. Ter gelegenheid van deze speciale internationale dag van het dier bezochten vanmiddag drie dierenkarakters uit The Lion King hun alter ego in dierentuin Artis in Amsterdam. De leeuw (Scar), neushoornvogel (Zazu) en zebra brachten namens alle dieren uit het Nederlandse theaterspektakel een traktatie mee. The Lion King ging vandaag een half jaar geleden in première in het Fortis Circustheater.

Wereld Dierendag werd in 1929 tijdens een congres van dierenbeschermers in Wenen uitgeroepen. De keuze viel op 4 oktober omdat dit de sterfdag is van Sint-Franciscus van Assisi (1181-1226), een katholieke heilige en dierenvriend. Van Franciscus is bekend dat hij eerbied had voor al het leven, ook dat van de dieren. Het streven van het Weense congres was het publiek bewust te maken van de rechten en bescherming van dieren.

Traktatie
Dierendag wordt inmiddels aangegrepen om (huis)dieren te verwennen. Scar, Zazu en de zebra uit The Lion King brachten daarom vanmiddag (in kostuum) een symbolische traktatie aan o.a. de leeuwen in Artis. Naast de dieren werden ook de bezoekers van Artis verwend op Dierendag: iedere bezoeker ontving een boekje met wetenswaardigheden over de 24 verschillende dieren uit The Lion King. Een dag eerder, op 3 oktober, werd Wereld Dierendag ook al gevierd in Artis. Bezoekers konden een kijkje nemen in de keuken van Artis door middel van o.a. rondleidingen en lessen biologie in de praktijk.

Mens en dier
In The Lion King komen in totaal 24 diersoorten uit het Afrikaanse dierenrijk op het toneel tot leven. Regisseur Julie Taymor verbindt door een aantal indrukwekkende vondsten de acteurs met de dierenfiguren waardoor mens en dier een perfecte relatie aangaan. De dansers en acteurs blijven zichtbaar achter de dierenmaskers en
-kostuums zodat hun mimiek en bewegingen worden overdragen op de dierenfiguren. In Artis zijn zeven dagen per week o.a. 18 van de 24 diersoorten uit The Lion King te bewonderen.

The Lion King ging op 4 april jl. in het Fortis Circustheater Scheveningen in première ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van dit theater. The Lion King heeft sinds de première ruim 200 keer voor uitverkochte zalen gespeeld. Er zijn inmiddels ruim 500.000 kaarten voor de voorstelling verkocht en vele Nederlanders hebben zich al laten verrassen door de indrukwekkende vormgeving, de prachtige muziek en het aangrijpende verhaal.

Informatie over The Lion King:
The Lion King is een productie van Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions en is acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen (di. t/m zat. 20.00 uur/zo. 19.00 uur en matinee za. & zo. 14.00 uur). Kaarten: Top Ticket Line
0900-300 5000 (45 cpm)/www.thelionking.nl.

Noot voor de redactie,