Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 4 oktober

Alkmaar 04-10-2004 - 16.30 uur

Fietser en bromfiets gewond na aanrijding

Sint Pancras, zondag 3 oktober 2004.

Zondagmiddag rond 15.00 uur vond een aanrijding plaats tussen een fietser en een bromfietser op de kruising van de Bovenweg met de Meeuwenlaan. De fietster, een 68-jarige vrouw uit St. Pancras, reed over de Bovenweg toen zij op eerder genoemde kruising linksaf de Meeuwenlaan in wilde rijden. Op datzelfde moment werd zij ingehaald door een 22-jarige bromfietser uit Alkmaar. Een aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders raakten gewond in zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Verkeerscontrole

Alkmaar, zaterdag 2 oktober 2004.

Zaterdag werden op een groot aantal wegen in Noord-Kennemerland controles uitgevoerd met behulp van een zogenaamde video-auto. Tijdens deze controles werden acht bekeuringen uitgeschreven. Vier daarvan hadden betrekking op snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. De andere bekeuringen hadden betrekking op het niet handsfree bellen, het niet dragen van een veiligheidsgordel en de aanwezigheid van een radardetector.

Computers gestolen

Alkmaar, maandag 4 oktober 2004.

Maandagmorgen bleek dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Herculesstraat. Men kwam in het pand door het vernielen van een plaat in de muur. Vanuit het bedrijf werden twee portable computers weggenomen. Ook bleek een telefoon te zijn verdwenen. Daarnaast werden een aantal ramen van een op het terrein geparkeerde auto vernield. Het is niet bekend of er vanuit dit voertuig goederen zijn weggenomen.

Man aangehouden na belediging parkeercontroleur

Alkmaar, maandag 4 oktober 2004.

Maandagmiddag is een 39-jarige Alkmaarder aangehouden op de Paternosterstaat. De man had kort daarvoor een parkeercontroleur uitgescholden en beledigd. Aanleiding van de belediging was het feit dat de verdachte zijn auto op de rijbaan had geparkeerd waardoor overlast en hinder voor het andere verkeer ontstond. Toen de controleur de bestuurder vertelde dat hij een bekeuring kreeg uitte de man verschillende beledigingen. Hij is overgebracht naar het politiebureau