Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 4 oktober

Den Helder 04-10-2004 - 16.30 uur

Politie werkt aan veiliger situatie in Nieuw Den Helder

Den Helder, maandag 4 oktober 2004.

De politie is al een aantal maanden bezig met een aanpak gericht op vermindering en beheersing van de drugs- en overlastproblematiek met name in Nieuw Den Helder. Tot nog toe heeft de aanpak zich toegespitst op een aantal woningen van waaruit verdovende middelen werden verhandeld.

Tussen 1 maart en 1 oktober zijn doorzoekingen verricht in een zestal panden. Bij deze zoekingen is/zijn ondermeer cocaïne, gestolen goederen, geluidsapparatuur, kleding en sommen contant geld in beslag genomen. Er zijn zeven verdachten aangehouden en van hen zitten er nog vijf vast. Een van de dealers in inmiddels veroordeeld tot een vrijheidsstraf van 24 maanden.

Bij de laatste actie van vorige week maandag 27 september richtte het onderzoek zich op een drietal panden, waaronder een pand in de Eemstraat, van waaruit het vermoeden bestond dat er verdovende middelen aanwezig waren. De politie trof inderdaad harddrugs aan.

De politie heeft een team rechercheurs belast met dit verdovende middelen project; hiervoor is menskracht vrijgemaakt uit meerdere onderdelen van het korps. Naast dit opsporingsgerichte deel heeft de politie de afgelopen maanden ook extra geüniformeerd toezicht gehouden in de wijk.

Vooraf werd de doelgroep, die voornamelijk bestaat uit overlastplegers en meerplegers, duidelijk gemaakt waar de grenzen liggen.

Belangrijk doel hierbij was de overlast terug te dringen en de situatie in de wijk beheersbaar te houden. Door de agenten werd verbaliserend opgetreden voor ondermeer het rijden met drank op, diefstallen, drugsgebruik en verkeersovertredingen met name op bromfietsen.

De beheersing van drugsgerelateerde overlast zal een van de speerpunten blijven de komende maanden. De politie is tevreden over de resultaten tot nog toe, al wordt nadrukkelijk opgemerkt dat alle overlastproblemen hiermee nog niet uit de wereld zijn.

Dronken autobestuurder betrokken bij eenzijdig ongeval

Dirkshorn, zondag 3 oktober 2004.

Zondagavond vond een eenzijdig ongeval plaats op de Kerkbuurt. De bestuurder van een personenauto, een 19-jarige jongen uit Petten reed over genoemde weg toen hij op de kruising met de Groenehartweg de macht over het stuur verloor. Via een betonblok, lichtmast en een aantal boompjes belandde de auto op zijn kop. De bestuurder bleef ongedeerd maar wel werd vastgeld dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 580 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Rijden onder invloed van alcohol

Schagen, maandag 4 oktober 2004.

Maandagmorgen werd de bestuurder van een personenauto, een 26-jarige Alkmaarder, gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij reed met zijn auto over de Kanaalweg. Hij blies 560 ug/l. Dat is 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Politie op zoek naar getuigen eenzijdig ongeval

Middenmeer, maandag 4 oktober 2004.

Maandagmorgen omstreeks 05.40 uur heeft een tot nu toe onbekende bestuurder van een personenauto de nodige vernielingen gepleegd in een tuin van een woning aan de Prof. ter Veerstraat. Vermoedelijk kwam de bestuurder met zijn auto uit de Brugstraat en is hij in de bocht de macht over het stuur verloren. Via het fietspad en het voetpad belandde hij in de tuin waar het grasveld een aantal planten en een boom werden vernield. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Wieringerwerf, telefoon 0900-8844.