Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 4 oktober

Hoorn 04-10-2004 - 16.30 uur

Vrouw beroofd van tas.

Hoorn, maandag 4 oktober 2004.

In de nacht van zondag op maandag omstreeks 02.30 uur werd een 65-jarige vrouw uit Hoorn op de Veermanskade van haar tas beroofd. De vrouw liep samen met haar echtgenoot over genoemde straat toen zij van achter werden ingehaald door een auto. Toen deze auto hen passeerde greep één van de inzittenden de tas van het slachtoffer en trok deze van haar schouders. Vervolgens verdween de auto in de richting van de Oude Doelenkade. De auto waarin de dader reed is van het merk Ford, type Sierra. De auto had een donkere kleur.

Woninginbraak

Zwaag, maandag 4 oktober 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Paardenweide. Men kwam in de woning door het vernielen van een raam. De bewoner werd rond 03.00 uur wakker van vreemde geluiden en ontdekte de inbraak. Er werden twee telefoons en een videocamera weggenomen. Ook bleek dat randapparatuur van de camera en een portefeuille waren verdwenen.

Snelheidscontrole

Hoorn, maandag 4 oktober 2004.

Maandagmorgen tussen 08.00 en 09.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Ysselweg. Tijdens deze controle werden tien bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg. 78 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Daarnaast werden nog twee autobestuurders bekeurd omdat één van hen geen veiligheidsgordel droeg en de andere telefoneerde vanuit zijn auto zonder gebruik te maken van een handsfree set.