Ingezonden persbericht


Persbericht

Mediasurface 5.1 brengt naast content management ook volledig site-beheer in handen van de gebruiker

Nieuwe uitbreidingen met Instant Collaboration en Offline Working

Hilversum, 4 oktober 2004 ­ Mediasurface, leverancier van enterprise content management software lanceert versie 5.1 van het Mediasurface content management systeem. Daarmee kunnen gebruikers met nog meer gebruiksgemak dan voorheen alle facetten van hun intern en extern gerichte sites beheren.

Mediasurface 5.1 is uitgebreid met vernieuwingen voor nog meer gebruiksgemak, hechter teamwerk en optimale integratie met Microsoft Office-toepassingen. Gebruikers kunnen nu eenvoudig complete websites van A tot Z beheren, zonder dat ze daarvoor technische kennis nodig hebben. Het beheer van de informatie is naar wens volledig te scheiden van het beheer van de sites, wat aansluit bij de werkwijze van grotere organisaties. Tegelijk heeft de IT-afdeling met Mediasurface 5.1 alle tools in handen om robuuste, schaalbare webtoepassingen te realiseren met minimale technologische en projectrisico's.

Een van de belangrijke nieuwe toevoegingen aan Mediasurface v5.1 is Instant Collaboration. Dit biedt medewerkers de mogelijkheid om in teamverband aan sites te werken en daarbij direct contact met elkaar te onderhouden. Op die manier kunnen bijvoorbeeld gebruikers die over meer vestigingen zijn verspreid samen aan een site werken. Ze kunnen direct ideeën uitwisselen, content delen, links doorsturen of een directe notificatie krijgen als bepaalde content voor hen beschikbaar komt, zonder nodeloos gebruik van e-mailberichten en telefoongesprekken.

Andere opvallende uitbreidingen in Mediasurface 5.1 zijn:
- Offline Working: gebruikers kunnen ook zonder directe netwerkverbinding met het systeem hun content bewerken
- Drag & Drop van content in en uit Mediasurface: eenvoudig en snel grote hoeveelheden content invoeren en exporteren
- Volledige copy-, paste-, undo- en redo-functionaliteit overal binnen sites

- Links Roster: uitbreidingen van het linkmanagement. Nooit meer gebroken links tussen artikelen, foto's, documenten of naar externe sites

- Visuele weergave van de workflow: in deze weergave zijn direct alle handelingen uit te voeren die vanuit de huidige workflowstatus zijn toegestaan.

Arjen van den Akker, Marketing Manager bij Mediasurface, zegt: "Met deze vernieuwingen in ons product zetten we opnieuw een grote stap vooruit in het bieden van een oplossing waarbij de eindgebruiker centraal staat. Technische belemmeringen voor eindgebruikers, inherent aan voorgaande generaties content management systemen, worden opgeheven. Tegelijkertijd neemt de enterprise-kracht van onze oplossing verder toe waarbij de achterkant van het systeem probleemloos kan worden ingepast in complexe bestaande IT-infrastructuren. Onze leus is dan ook: Serious websites, driven by business people, loved by IT.

Voortbouwend op versie 5.0 en Mediasurface Morello, 's werelds eerste Smart Client-toepassing voor content management, biedt versie 5.1 de mogelijkheid om de kosten voor het opzetten en beheren van sites verder te reduceren. Het beheer komt volledig in handen van degenen die direct verantwoordelijk zijn voor de inhoud: de eindgebruikers. Er hoeft geen dure externe expertise te worden ingehuurd voor het doorvoeren van veranderingen in sites. Bovendien heeft de IT-afdeling geen werk aan het inhoudelijke beheer van een site.

Over Mediasurface
Mediasurface is leverancier van Enterprise Content Management software. Mediasurface biedt een innovatief product met lage beheerkosten. Mediasurface richt zich op de combinatie van betrouwbare en schaalbare content management software met een uiterst gebruiksvriendelijke voorkant voor alle typen eindgebruikers. Daardoor wordt de Mediasurface software bij talloze klanten naar volle tevredenheid ingezet voor zeer uiteenlopende intranet-, extranet- en internettoepassingen.

Mediasurface heeft haar hoofdkantoor in Engeland en is actief in Europa en de Verenigde Staten. In Nederland heeft Mediasurface een kantoor in Hilversum. Klanten van Mediasurface in de Benelux zijn onder andere AAInterfinance, AEGON, AntoniusMesosGroep, AZG, Claritas/Acxiom, Consumentenbond, Eneco, Gasunie, GTI, Holland Casino, Inspectie van het Onderwijs, Inspectie voor de Gezondheidszorg, LUMC, NATO, Plan International, SSA Global, Toerisme Vlaanderen, Triodos Bank, VGZ-IZA en Wereldomroep.

Mediasurface is beursgenoteerd op AIM markt van de London Stock Exchange, symbool MSR.

Meer informatie is te vinden op http://www.mediasurface.nl Meer informatie voor de redactie:
Mediasurface B.V.
Arjen van den Akker, Marketing Manager
Tel. 035 6257890
GSM 0651 604191
arjen.van.den.akker(at)mediasurface.com
Potters PR
Monique Potters
Tel. 0345 501595
GSM 0628 889632
monique(at)potterspr.nl