Gemeente Utrecht

Tijdelijk Gezondheidscentrum Terwijde opent in Leidsche Rijn

Vandaag opent het tijdelijke Gezondheidscentrum Terwijde de deuren in de gelijknamige wijk van Leidsche Rijn Utrecht. Het is een tijdelijke voorziening van Julius Gezondheidscentra totdat in 2007 de definitieve accommodatie in Zorgcluster Spoor gereed is. Het nieuwe gezondheidscentrum Terwijde bestaat uit de huisarts René Bijkerk, een doktersassistente, een fysiotherapeut, een praktijkverpleegkundige en een afhaalpunt van de apotheek. Het centrum ligt aan de Herwert Kawanstraat 6+8 en is vooralsnog geopend van maandag tot en met donderdag, van 8.00 tot 12.30 uur, bereikbaar via telefoonnummer (030) 670 21 10.

Het tijdelijke gezondheidscentrum Terwijde gaat vooraf aan de bouw van Zorgcluster Spoor. Hier wordt de gezondheidszorg uiteindelijk gecombineerd met zorgwoningen, een gymzaal, een activiteitencentrum, protestants-christelijke basisschool De Ridderhof en een dagcentrum voor lichamelijk gehandicapten van Stichting Regenboog. Deze laatste is nu al tijdelijk gehuisvest naast Bibliotheek Parkwijk aan de Kruidenlaan.

Naast Terwijde zijn er momenteel gezondheidscentra in Veldhuizen en (een tijdelijke) in Parkwijk. Deze centra bieden o.a. onderdak aan huisartsen, fysiotherapeuten, apotheken, maatschappelijk werkers, pedagogen en psychologen. Uiteindelijk komt centraal in bijna elke wijk van Leidsche Rijn een gezondheidscentrum.

De bewoners van Terwijde zijn afgelopen week op de hoogte gebracht van de opening van het tijdelijke gezondheidscentrum via een brief en een patiëntenfolder.

Noot voor de media:
Voor verdere informatie over het Gezondheidscentrum Terwijde kunt u contact opnemen met: Josine van der Togt, Julius Gezondheidscentra
tel: 030-2508725 / 06-40743744
E-mail: j.c.vandertogt@azu.nl

Voor verdere informatie over Leidsche Rijn kunt u ook contact opnemen met de afdeling communicatie van Projectbureau Leidsche Rijn, tel. (030) 285 4054