Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Barendrechtse burgemeester gaat in de zomer van 2005 met pensioen

Burgemeester Van de Wouw kondigt afscheid aan

BARENDRECHT (4 oktober 2004) - M.Th van de Wouw heeft vandaag bekendgemaakt dat hij in de zomer van 2005 stopt als burgemeester van Barendrecht. Van de Wouw is nu 64 jaar oud en op 20 juni volgend jaar bereikt hij de pensioengerechtigde leeftijd. Als officiële aankondiging voor zijn besluit om eind juni 2005 terug te treden heeft burgemeester Van de Wouw onlangs de heer Jan Franssen, Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, per brief op de hoogte gesteld.

Burgemeester M.Th. van de Wouw werd bijna 15 jaar geleden, op 1 december 1989, benoemd als burgemeester van Barendrecht. Daarvoor was hij 13 jaar burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Voorhout. Burgemeester Van de Wouw heeft Barendrecht de afgelopen jaren flink zien veranderen en groeien. Bij zijn aantreden in 1989 telde Barendrecht ruim 19.000 inwoners. Nu is dat aantal verdubbeld tot bijna 38.000. De verwachting is bovendien dat Barendrecht in 2006 bij de voltooiing van de nieuwbouwlocatie Carnisselande ongeveer 46.000 inwoners telt.

Nieuwe burgemeester
Door het besluit van Van de Wouw moet Barendrecht binnenkort op zoek naar een nieuwe burgemeester. De Barendrechtse gemeenteraad zal zich op woensdag 13 oktober in een ingelaste extra (en openbare) vergadering voor het eerst over de opvolging van Van de Wouw buigen. Daarbij wordt in dit stadium alleen nog gesproken over procedurele zaken. De raadsvergadering begint om 20.00 uur.

Noot voor de pers,