Koninklijke Ahrend NV

Persbericht

Amsterdam, 4 oktober 2004

Ahrend en Gispen beëindigen overnamegesprekken

Koninklijke Ahrend NV en Gispen International BV maken bekend af te zien van de overname van Gispen door Ahrend. Op 11 augustus jl. werd de intentie tot overname door beide bedrijven bekend gemaakt. De sindsdien gevoerde gesprekken en onderhandelingen hebben echter niet tot een definitieve overeenstemming geleid. Beide ondernemingen zullen dan ook als vanouds onafhankelijk van elkaar in de markt blijven opereren.

De strategie van Ahrend Inrichten blijft erop gericht haar positie als hoogwaardige totaalinrichter in de Benelux thuismarkt te versterken en de succesvolle groei van haar internationale distributienetwerk voort te zetten. Gispen zal zich nadrukkelijk als innovatieve kantoorinrichter blijven manifesteren en de strategische allianties in binnen- en buitenland verder uitbouwen.

Over Ahrend
Koninklijke Ahrend NV (gevestigd te Amsterdam) is een internationale onderneming op het gebied van kantoorinrichting en kantoorartikelen. In 2003 behaalde Ahrend een omzet van ¬ 375 mln. Als producent van kantoormeubilair richt Ahrend zich primair op de kantoor-, onderwijs- en zorgmarkten. Met 1.000 medewerkers realiseerde Ahrend in deze markten een jaaromzet van ¬ 175 mln. In Nederland, België, Luxemburg en

Groot-Brittannië verkoopt Ahrend producten voor kantoorinrichting direct aan de zakelijke eindgebruiker. Buiten deze landen heeft Ahrend distributiepartners en dealerorganisaties die worden ondersteund door eigen vestigingen en verkoopteams in Barcelona, Madrid, Frankfurt, Praag en New York. Ahrend heeft activiteiten in de belangrijkste landen en zakenregio s in de gehele wereld. Kantoormeubilair wordt in eigen fabrieken in Nederland ontwikkeld en gemaakt. Bezoek voor meer informatie www.ahrend.com.

Woordvoerder Ahrend
Patrick de Leede, telefoon 0031 (0)6 2154 6995.