Gemeente Westerveld

4-10-2004
Nieuws uit de commissie- en raadsvergadering van 30 september

De commissievergadering van 30 september was al na 20 minuten afgelopen.
Te vermelden is dat er door de VVD-fractie tijdens de vragenronde twee vragen werden gesteld:

De eerste vraag ging over de manier waarop de gemeente de voorwaarden over geluidhinder controleert als er feesten en evenementen plaatsvinden. Burgemeester Meijer antwoordde dat er voor horeca-inrichtingen standaardvoorschriften gelden, waarvan 12 keer per jaar kan worden afgeweken voor festiviteiten.

Voor feesttenten wordt een vergunning per evenement afgegeven, waarin staat dat de overlast voor omwonenden tot een minimum beperkt moet blijven. Meting van het geluidsniveau in de avonduren vindt niet plaats omdat dit veel extra werk met zich meebrengt. Desnoods kan de politie ingrijpen als de geluidsoverlast leidt tot verstoring van de openbare orde.

In de praktijk wordt overigens zelden geklaagd over geluidsoverlast bij feesten en evenementen, aldus burgemeester Meijer.

De tweede vraag ging over het peilverschil bij het uitzetten van de bouwkavels in het plan Valderse II ten opzichte van de woningen in Valderse I (Dwingeloo). Wethouder Smeenk antwoordde dat sprake is van een natuurlijk hoogteverschil van 0.40 cm en dat er intussen claims zijn ingediend over mogelijk overlast en schade. Deze claims zijn voorgelegd aan de verzekeringsmaatschappij van de gemeente. Op de vraag van mevrouw Elting waarom de raad hiervan niet op de hoogte was zei de wethouder dat het hier een lopende uitvoeringszaak betreft waarvoor het college verantwoordelijk is. Op vragen uit de raad is hij uiteraard bereid te antwoorden.

De raadsvergadering had een nog korter verloop dan de commissievergadering. Zonder discussie zijn alle voorstellen door de gemeenteraad aangenomen.