Socialistische Partij

Prik heeft recht op hulp

De egelopvang in het Gooi die per jaar honderden egeltjes uit Utrecht, Flevoland en Noord-Holland opvangt, is opeens in de problemen. De organisatie heeft nog opvang tot medio volgend jaar, dan is de koek op: geen huisvesting meer, en geen geld. De SP heeft vandaag, dierendag, de Provincie gevraagd om de egelopvang te hulp te schieten.

De financiele problomen van de egelopvang komen mede omdat onlangs een lid van het bestuur van de Gooise Dierenbescherming de kas van een flinke som geld heeft bestolen. Die zaak heeft de politie in onderzoek maar dat wil niet zeggen dat het geld al terug is. De Gooise afdeling van de dierenbescherming heeft inmiddels steun gekregen van de landelijke dierenbescherming. Die steun is evenwel helaas niet genoeg om ook de egelopvang te helpen.

De SP vraagt de provincie in dat gat te stappen. Geld is voorhanden. Immers, volgend jaar wil de provincie 30.000 euro extra uittrekken voor onze PR-medewerker in Den Haag, voor de man of vrouw dus die in Den Haag voor de provincie lobbiet, en lobbiet en nog eens lobbiet. De SP is van mening dat het ondersteunen van het egelcentrum de beste PR is die een provincie zich kan wensen.

Initiatief voorstel: Help Prik en zijn vriendjes!