Politie Twente

Persbericht Politie Twente van 4 oktober 2004

Crematie Jan Wind

Bijzonderheden rondom crematie van na schietincident overleden politieman Jan Wind

Enschede

Woensdagmiddag 6 oktober vindt om 14.00 uur de crematieplechtigheid plaats van de donderdag 30 september jl. doodgeschoten politieman Jan Wind. De plechtigheid vindt plaats in en bij het crematorium Twente aan de Usselerrietweg in Usselo - Enschede.

Voorafgaand aan deze plechtigheid, omstreeks 13.45 uur, zal de auto met daarin het lichaam van Jan langs het hoofdbureau van politie aan de Hermandad in Enschede rijden en daar een ogenblik stil blijven staan. O.a. door directe collega's van Jan van de afdeling Enschede-Binnenstad, zal bij het bureau een erehaag worden gevormd en afscheid van hem worden genomen.

Bij het crematorium, waar vele politiemensen uit Nederland en Duitsland aanwezig zullen zijn, wordt door de geüniformeerde aanwezigen een erehaag gevormd vanaf de Usselerrietweg naar de ingang van het crematorium. Het laatste deel van deze erehaag zal weer gevormd worden door de naaste collega's van de afdeling Enschede-Binnenstad.

De plechtigheid in het crematorium is alleen toegankelijk voor uiteraard de familie, genodigden en de naaste collega's. Om alle andere aanwezigen in de gelegenheid te stellen de plechtigheid te volgen, zal op de parkeerplaats van het crematorium een groot scherm worden geplaatst waarop de plechtigheid te zien zal zijn. Na afloop van de plechtigheid is er ook voor deze aanwezigen gelegenheid om in het crematorium afscheid van Jan te nemen.

Op de parkeerplaats van het crematorium worden geen voertuigen toegelaten. Alle belangstellenden worden verzocht te parkeren op de parkeerplaatsen van het recreatiepark "De Rutbeek" in Enschede. Van hieruit is er een pendeldienst met bussen naar het crematorium.

De media zijn welkom bij de plechtigheid maar worden niet in het crematorium binnen gelaten. Wel kunnen buiten opnames worden gemaakt. Verzocht wordt om hierbij de nodige piëteit in acht te nemen en afstand te bewaren. Ditzelfde geldt voor het korte herdenkingsmoment bij het hoofdbureau van politie aan de Hermandad.

Woensdag 6 oktober, de dag van de crematie, zullen alle afdelingsbureaus van de politie Twente in Enschede en Haaksbergen gesloten zijn. Vanuit het hoofdbureau aan de Hermandad in Enschede wordt met een beperkte bezetting dienst gedaan. Verzocht wordt het doen van aangifte uit te stellen tot de volgende dag.

Jan Camphuis: 053-4555350

---- --