Uni-Invest

Uni-Invest Holding B.V. verkoopt ruim EUR219 miljoen aan vastgoedobjecten

Uni-Invest Holding B.V., een niet-beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds, maakt bekend dat er goede resultaten zijn geboekt in de eerste drie kwartalen van 2004 op het gebied van beleggings- en verhuuractiviteiten. Deze resultaten worden ondersteund door een aantal winstgevende verkopen en nieuw getekende, lange termijn verhuurcontracten. Uni-Invest hecht groot belang aan een sterke relatie met haar huurders, hetgeen tot uiting komt in de relatief hoge en verbeterde retentie van bestaande huurders. Uni-Invest verwacht een goed financieel resultaat voor 2004.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste verkopen en verhuuractiviteiten.
Beleggingen

Gebruikmakend van het gunstige investeringsklimaat heeft Uni-Invest over de eerste drie kwartalen van 2004 ruim EUR219 miljoen aan vastgoedobjecten verkocht.

Gedurende de eerste negen maanden van 2004 heeft Uni-Invest 75 objecten met een totale oppervlakte van ruim 136.000 m2 verkocht. De verkochte objecten zijn verspreid over heel Nederland. Het gaat hier om alle type objecten, zowel kleine winkelpanden als een winkelcentrum, woningen, grote logistieke objecten, industrieel vastgoed en kantoorpanden. Uni-Invest heeft ruim 29 transacties succesvol afgerond waaronder een aantal grote portefeuilleverkopen:

In april heeft Uni-Invest 13 kantoor- en retail objecten verkocht aan IEF Capital, een samenwerkingsverband tussen Inflation Exchange Fund en Bouwfonds Asset Management, voor hun inflatiedekkende producten.

Augustus jongstleden heeft Uni-Invest een portefeuille met 18 kleine winkelpanden met woningen verkocht aan een particuliere investeerder. De objecten zijn gelegen in Ommen, Zeewolde, Lochem, Winsum en Wierden.

Begin vorige maand heeft Uni-Invest een portefeuille bestaande uit acht objecten verkocht aan de internationale vastgoedbelegger Curzon Global Property Partners. Deze portefeuille bestaat uit een winkelcentrum in Rotterdam, een distributie centrum en twee logistieke objecten in centraal Nederland, drie kantoor objecten in Rotterdam en omstreken, een kantoorobject in het centrum van Utrecht en een sports business center. Curzon heeft daarnaast een koopoptie genomen op een tweetal objecten in het centrum van Utrecht.

Als gevolg van bovengenoemde verkopen nemen de beleggingen in onroerend goed van Uni-Invest Holding B.V. af met ongeveer EUR200 miljoen tot EUR1,64 miljard (31 December 2003: EUR1,84 miljard).

Verhuur- en ontwikkelingsactiviteiten

Hoewel Uni-Invests huurinkomsten negatief worden beïnvloed door de zwakke verhuurmarkt, is het in staat geweest om een ruime meerderheid van de huurders, wiens contracten afliepen, te behouden voor de portefeuille. Bovendien heeft Uni-Invest een significant aantal nieuwe, lange termijn contracten afgesloten met onder andere Honda, waarmee een 12-jarig contract voor een trainingscentrum in Schiphol-Rijk is overeengekomen, een woningcorporatie in het centrum van Rotterdam, met wie een 10-jarig contract is overeengekomen, met Praxis, die een nieuw filiaal in Rijssen zullen openen en met Henry Bath die ruim 16.000 m2 aan opslag/overslag ruimte huurt in de Rotterdamse haven.

Daarnaast (her)ontwikkelt Uni-Invest een aantal objecten in de portefeuille, waaronder de uitbreiding van winkelcentrum Binnenhof in Rotterdam met 1.600 m2 (500 m2 voor een supermarkt en 1.100 m2 voor een health centre). Dit project zal in 2005 zijn afgerond.

Uni-Invest profiel

Uni-Invest is een niet-beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds. Uni-Invest heeft een portefeuille opgebouwd uit kantoren, winkels, bedrijfsruimten en woningen en investeert uitsluitend in Nederlands vastgoed. Dicht bij huis, eenvoudig te managen en zonder valutarisicos.

Uni-Invest beschikt over een eigen team van commerciële, technische en administratieve beheerders. Dit team zorgt er voor dat panden zijn verhuurd aan kredietwaardige huurders en dat de gehele portefeuille in uitstekende staat verkeert. Deze werkwijze garandeert dat een constante huurinkomstenstroom wordt gegenereerd, exploitatie- en beheerskosten in de hand worden gehouden en de panden binnen de portefeuille goed verhandelbaar zijn. In de visie van Uni-Invest wordt het beleggingsresultaat geoptimaliseerd door verkoop van panden die niet meer passen in de portefeuille of niet meer voldoen aan de eisen van Uni-Invest danwel waarop een goed verkoopresultaat kan worden gerealiseerd.

Amsterdam, 4 oktober 2004

Uni-Invest Holding B.V.

De Directie

(voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de directie: 020-6077435)