KUNSTGALERIJ ALBRICHT

Expositie La Vie en Rose bij Kunstgalerij Albricht

PERSBERICHT
(tevens bestemd voor de tentoonstellings-agenda)

Floor de Bruyn Kops te gast bij Kunstgalerij Albricht

EXPOSITIE 'LA VIE EN ROSE'

Het kunstseizoen 2004/2005 zal bij Kunstgalerij Albricht, gevestigd in het Rijksmonument 'Het Huys te Oosterbeek', anno 1866, worden geopend met een fascinerende verkooptentoonstelling van kunstwerken door Floor de Bruyn Kops.
De expositie omvat o.a. landschappen, stillevens, naakten alsmede voorstellingen gerelateerd aan muziek, circus en justitia.

WERKELIJKHEID VERSUS VERBEELDING

Sprankelende kleuren dansen over het doek, speels en spontaan gepenseeld door Floor de Bruyn Kops. Het schilderen ervaart zij als een niet aflatende zoektocht naar de essentie van de beeldende kunst. Haar werkwijze is nimmer procesmatig, doch experimenteel en intuïtief. In haar innerlijke drang tot het creëren van nieuwe vormen en kleurgebruik manifesteert Floor de Bruyn Kops zich als een gedreven kunstenares die voortdurend bezig lijkt haar artistieke grenzen te verleggen.

Daarbij vormt dynamiek het uitgangspunt waardoor haar spirituele associaties tijdens het schilderen alle ruimte lijken te krijgen en ontstaat er een wisselwerking tussen werkelijkheid en verbeelding welke tenslotte uitmondt in een figuratieve danwel een naar abstractie tenderende compositie.

In combinatie met een subliem kleurgebruik, dat soms refereert aan het palet der Franse (post-) impressionisten, ontstaat een zinderend oeuvre dat inmiddels vele kunstminnaars in en buiten Nederland in het hart weet te raken.

LANDSCHAPPEN, STILLEVENS, NAAKTEN

Het landschap is uniek en wordt gekarakteriseerd door licht, lucht en ruimte. De natuur vormt een voortdurende inspiratiebron voor Floor de Bruyn Kops. Het licht verandert voortdurend en zon, wind en water bepalen de atmosfeer der seizoenen.
Floor de Bruyn Kops schildert geen getrouwe afbeelding van de werkelijkheid. Zij noteert haar impressies op locatie om ze vervolgens in het atelier uit te werken, te abstraheren tot een één-dimensionale geometrische explosie van kleur.

Ook in haar stillevens speelt de kunstenares met vormen, perspectief en gelaagdheid. Alledaagse voorwerpen als kommen, kannetjes en 'rommeltjes rond het huis' alsmede vruchten en vissen, fungeren als inspiratiebron voor een wereld van verwondering.

Floor de Bruyn Kops zoekt steeds, zoals gezegd, naar de essentie. Zo kan zij ook getroffen worden door een gebaar, een blik of een meditatieve houding van een naaktmodel.
Ook hier bepaalt licht en kleur de atmosfeer van de compositie waarbij voor- en achtergrond soms in elkaar overgaan.

MUZIEK, CIRCUS, JUSTITIA

Andere thema's binnen het oeuvre zijn: muziek, circus en justitia. Met in de hoofdrol: dirigenten, musici, clowns, acrobaten maar ook aanklagers, rechters en advocaten.

In deze kunstwerken staat de persoon, of zo u wilt de emotie van de persoon, veelal centraal. Bij de kunstenares gaat het altijd om de verbeelding van de emotie, eigenzinnig vertaald tot een sensatie van kleur en dynamiek.

Voor Floor de Bruyn Kops betekent schilderen: 'Passie en geluk. Kunnen loslaten, op zoek naar iets wat je wellicht nooit helemaal zal vangen. Het is als een lintje dat zich steeds verder uitrolt, steeds op een andere manier'.

WAAR EN WANNEER?

Kunstgalerij Albricht B.V.
gevestigd in 'Het Huys te Oosterbeek', anno 1866 Utrechtseweg 107
6862 AE Oosterbeek
Tel.: +31-(0)26-3611876
Fax: +31-(0)26-3649260
E-mail: info@albricht.nl
Website: www.albricht.nl (deel van collectie schilderijen)

Openingstijden: maandag 4 oktober tot en met 17 oktober 2004, dagelijks van 11.00-17.00 uur (ook op zondag).
Toegang gratis.

Kosteloos parkeren op eigen terrein (Jan van Embdenweg) of op loopafstand bij het Gemeentehuis (Utrechtseweg). Prijzen variëren merendeels van 500 - 5000 euro. Tijdens de expositieperiode verkoop uitsluitend via de galerie.

Fotomateriaal ten behoeve van publicatie: op verzoek. (vrij van auteursrechten)

22 sep 04 12:19