Gemeente Nijmegen

Bijleveldsingel op de schop en maatregelen op ventwegen Singels

Vanaf maandag 4 oktober start het werk voor een nieuwe riolering op de Bijleveldsingel tussen de Prins Hendrikstraat en Berg en Dalseweg. Asfalt, trottoirs en parkeerhavens worden opgebroken, waarna het vervangen van de riolering begint. Tegelijk worden de ventwegen van de singels aangepakt om sluipverkeer tegen te werken.

Tijdens de werkzaamheden is de Bijleveldsingel tussen Prins Hendrikstraat en Berg en Dalseweg afgesloten voor autoverkeer. Verkeer richting het centrum wordt met borden omgeleid via de Oranjesingel. De bereikbaarheid van de panden blijft gewaarborgd. Parkeren van autos kan in de nabije omgeving van de Bijleveldsingel. De kruising Bijleveldsingel Prins Hendrikstraat wordt veiliger gemaakt door de voorrangssituatie te verduidelijken en het uitzicht te verbeteren.

Gelijktijdig met het vervangen van de riolering in de Bijleveldsingel worden maatregelen getroffen om het sluipverkeer op de ventwegen van de Singels (Canisiussingel en Oranjesingel) tegen te gaan en om de verkeersveiligheid op de Singels te verhogen.

De ventwegen worden 30-km-gebied en er komen fietsvriendelijke drempels. Nabij het Traianusplein wordt het autoverkeer fysiek teruggedrongen naar de hoofdrijbaan. Op de kruisingen van de Singels met de Prins Bernhardstraat en de Bijleveldsingel kunnen de fietsers straks beter oversteken. Het te veel aan asfalt op de Singels wordt veranderd in groen.

Het uitvoeren van de gehele klus duurt ongeveer 6 weken. Afhankelijk van de weeromstandigheden zijn de werkzaamheden op vrijdag 12 november afgerond.

Tekeningen van het werk liggen ter inzage in het Open Huis: Stadswinkel, Mariënburg 75.