Milieukeur

24/09/2004

WEEK VAN MILIEUKEUR MAG JE NIET MISSEN!

De voorbereiding van de Week van Milieukeur is in volle gang. Van 4 tot en met 9 oktober 2004 vinden vele activiteiten plaats, zowel educatief, spannend als verrassend. Milieukeurhouders, supermarkten, Keurslagers, telers en kwekers nemen het voortouw in dit bijzondere evenement. Ook overheden, een bungalowpark en bierbrouwerij spelen een belangrijke rol. Voor jong en oud, voor elk wat wils.

De Week van Milieukeur is een landelijk evenement waarmee de deelnemers aandacht vragen voor duurzaam produceren én duurzaam consumeren. Gezamenlijk worden diverse activiteiten georganiseerd en ook op individueel niveau wordt de handen uit de mouwen gestoken om duurzaam aan het grote publiek te presenteren.

Tijdens de Week van Milieukeur is de officiële uitreiking van het eerste Milieukeurcertificaat voor bier aan B.V. Gulpener Bierbrouwerij. Vanuit het project Natuurlijk beken ik graag kleur hebben inmiddels 4 bloemisten Milieukeur verworven en ontvangt nu ook de vijfde bloemist, Flowers 4 U te Rijnsburg, Milieukeur. Ten slotte wordt eind deze week een laanboom met Milieukeur uitgereikt aan CenterParcs De Kempervennen door de boomkwekers Monique Jurrius en Henk Gruntjes.

Op een vijftiental boerenbedrijven in Nederland worden de deuren opengesteld voor publiek om te ´kijken, proeven en voelen´. Ten slotte zijn in een spannende kleurplaat- en rebuswedstrijd geweldige prijzen te winnen, zoals: een midweek in een bungalowpark, dinercheques, toegangskaartjes voor de dierentuin en kleurrijke T-shirts. De kleurplaat en rebus zijn van 4 tot en met 9 oktober verkrijgbaar in de Poiesz en Jumbo supermarkten, tijdens de Open Dagen bij de boerenbedrijven en op de site van Milieukeur.

Kijk op www.weekvanmilieukeur.nl voor meer informatie over evenementen bij u in de buurt.

Criteria Milieukeur
Stichting Milieukeur bevordert duurzaamheid door het ontwikkelen van criteria voor agro/food en non-food producten en diensten op basis van onderscheid in milieueffecten. De criteria worden beheerd door de onafhankelijke stichting, waarin consumenten-,
producentenorganisaties, detailhandel, overheid en milieudeskundigen deelnemen. Wanneer een product of dienst aan de criteria voldoet en het keurmerk Milieukeur verwerft betekent dit dat het, ten opzichte van de meeste vergelijkbare producten en diensten, een hoog milieurendement heeft. Op dit moment is Milieukeur op zowel voedingsmiddelen als niet-voedingsmiddelen te vinden, zoals aardappelen, uien, diverse groenten, gesneden groenten, aardbeien, appels, peren, appelsap, varkensvlees, maar ook campings, bungalowparken en groepsaccommodaties.