Openbare Bibliotheek Oss

Persbericht, september 2004

Nieuw initiatief in Oss: Kunst proeven tijdens de VIPdag

Op maandag 4 oktober verzamelen alle Osse brugklassers, plus de brugklassers van de Hooghuis locaties Ravenstein en Heesch, zich in het centrum van Oss. In de culturele instellingen en op straat gaan ze kijken naar acts en deelnemen aan workshops.

Brugklassers van het Hooghuis Lyceum, Maaslandcollege, Mondriaancollege en de Bernadetteschool nemen deel aan de VIPdag. Dankzij de medewerking van directies en docenten volgen ze op deze middag geen lessen, maar gaan de klassen naar het centrum van Oss.

Daar zullen muzikanten, danseressen, dichters, beeldend kunstenaars en acrobaten zich presenteren aan de jongeren. Soms kunnen ze lekker achterover leunen om naar een act te kijken en te luisteren. In de bioscoop worden bijvoorbeeld animatiefilms gedraaid en in de bibliotheek treden poetry slammers op. Maar er zijn ook workshops waaraan actief wordt meegedaan. Al ooit capoeira of Afro-Braziliaanse dans uitgeprobeerd? Wel eens samen met een grote groep muziek gemaakt? Op 4 oktober gaat het gebeuren!

De dag wordt georganiseerd door Bibliotheek Oss, Groene Engel, Museum Jan Cunen, Muzelinck Centrum voor de Kunsten, Bioscoop Utopolis en Theater De Lievekamp. Het Titus Brandsma Lyceum en de Reinart Gallery stellen ruimte beschikbaar. De VIPdag is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Noord-Brabant.

Informatie over de VIPdag is te vinden op www.vipkaart.nl

Einde persbericht.