Gemeente Hulst


Persbericht - 28.09.2004

Expositie s-Landshuis : Marileen Vergouwen

s-Landhuis, gelegen aan de Steenstraat 37 te Hulst is het cultuur-toeristisch huis van Hulst. Zo beschikt het gebouw beschikt ook over expositieruimten. Hierin is vanaf 4 tot 19 oktober 2004 een expositie te bezichtigen. Het betreft een expositie van werken van Marileen Vergouwen.

Marileen Vergouwen werd op 6 juni 1968 geboren in Hulst. Zij had reeds op jeugdige leeftijd belangstelling voor kunst en volgde lessen Tekenen en Schilderen aan de Kreatieve Vorming in Hulst. In de periode dat zij op Walcheren woonde, specialiseerde zij zich bij Han Ter Keurs. Zij ontwikkelde een geheel eigen stijl, met veel zin voor vorm en kleur. Haar 1e expositie was samen met andere kunstenaars uit Walcheren voor het project Het Ei.

Sinds 1995 woont Marileen weer in Hulst en maakt aquarellen en acrylschilderijen die qua kleurgebruik warm aandoen. De onderwerpen zijn divers, maar verraden een voorkeur voor dieren en sprookjesachtige figuren. Haar tekeningen doen denken aan de primitieve stijl. Eenvoud is haar kenmerk. De figuurtjes zijn vlot en karaktervol getekend. Zij toont gevoel voor illustratieve schetsen. Zij tekende de zwart/wit strip De Legende van Saeftinghe op tekst van streekkenner George Sponselee. Dit was het 1e getekende boek van haar hand.
Later ging ze zich toeleggen om haar expressie te uiten in het beschilderen met textielverf van T-shirts De afbeeldingen zijn net als bij haar schilderijen en aquarellen vrolijk en kleurrijk. Dieren, sprookjes figuren en de flora en microfauna genieten haar voorkeur. Zij ging meer op de experimentele toer met het uitbeelden van vele malen uitvergrootte insecten en kevers. De acrylschilderijen en enkele aquarellen tonen de vertalingen van de macro-opnamen van vele insecten en wormen. Zij vergrootte deze diertjes uit, experimenteerde met kleur en vorm schilderde kleurrijke fantasie afbeeldingen. De schilderijen zijn een bewijs dat deze dieren niet vies zijn en ook niet angstaanjagend, maar nuttig en mooi in hun soort.

Marileen Vergouwen exposeerde in Vlissingen, Axel, Hoek, Hengstdijk, Beveren (B) en Hulst (Den Dullaert, Galerie Rattenfänger, Openbare Bibliotheek, de Blaauwe Hoeve, Galerie de Eenhoorn en Galerie Labyrint).

Marileen Vergouwen, De Genestetplantsoen 18, 4561 LW Hulst (NL) tel. 0114-313280.

Meer informatie over de expositie is eveneens te verkrijgen bij mevr. S. van de Walle van het team Welzijn, tel. 0114-389377.

De expositie in s-Landshuis is te bezichtigen op maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl