Provincie Flevoland




Startbijeenkomst Omgevingsplan provincie Flevoland

De provincie Flevoland geeft maandag 4 oktober het startsein voor de vorming van een nieuw Omgevingsplan. Speciaal voor deze gelegenheid wordt van 19.00 tot 22.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden in het provinciehuis aan de Visarendreef 1 in Lelystad.

De avond betekent het begin van een nauwe samenwerking tussen de provincie, gebiedspartners (bijvoorbeeld gemeenten en maatschappelijke instellingen) en burgers om te komen tot een nieuw Omgevingsplan in 2006, waarin wordt bepaald hoe Flevoland er in de toekomst uit gaat zien op het gebied van ruimte, economie, sociale en culturele structuur, milieu en ecologie.

Centraal tijdens de bijeenkomst staat de Contourennota, die geldt als de agenda voor het Omgevingsplanproces. In een plenair gedeelte zullen diverse sprekers met name ingaan op de manier waarop de provincie sturing wil geven aan dit proces. Daarna bestaat de mogelijkheid om een markt te bezoeken waar tekst en uit wordt gegeven over de inhoud van de Contourennota en Tijdens de markt wordt tevens informatie verstrekt over de zogeheten burgerjurys, die de provincie wil inzetten bij de totstandkoming van het Omgevingsplan 2006. Er worden drie jurys ingesteld voor respectievelijk Noordelijk, Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Zij adviseren de speciale Statencommissie Omgevingsplan bij het maken van definitieve keuzes.

De startbijeenkomst op 4 oktober is vrij toegankelijk voor iedereen.