Gemeente Dongen


Burgemeester en wethouder geven startsein op 4 oktober 30-09-2004 10:00
Jongeren houden Dongen schoon met zakgeldproject

Op maandag 4 oktober gaat in Dongen het zakgeldproject van start. Bij dit project gaan jongeren tussen de 12 en 16 jaar Dongen in om daar zwerfvuil in te zamelen. Zij worden hierbij begeleid door vrijwilligers. De beloning voor de jongeren is een zakcentje van 2,50 per uur. Dit project is een initiatief van het Platform Wonen in samenwerking met Jongerencentrum De Poort. Burgemeester Hans van Brummen en wethouder Joop Velthoven geven om 16.00 uur het startsein. Zij doen dit door samen met de jongeren een middagje zwerfvuil te verzamelen.
Het zakgeldproject biedt jongeren de gelegenheid om werkervaring op te doen en maakt het makkelijker om later een ander bijbaantje te vinden. De regels bij het zakgeldproject zijn hetzelfde als bij een echte baas. Je moet op tijd aanwezig zijn en jongeren die twee keer niet komen opdagen worden onder aan de wachtlijst geplaatst. Inmiddels hebben zich al tien serieuze kandidaten aangemeld. Er wordt gestart met een groep van zes jongeren, maar bij voldoende aanmeldingen kan er met een tweede groep worden gestart.

Schoon Dongen
Het zakgeldproject draait al een aantal jaren met succes in de gemeente Oisterwijk. Omdat de laatste zwerfvuilacties in Dongen niet meer het gewenste resultaat opleverden is gekozen het voorbeeld van Oostenrijk te volgen. Jongeren doen er niet alleen werkervaring mee op maar Dongen wordt er ook schoner van. De teams zullen twee keer per week, anderhalf uur aan het werk zijn.