Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Actiemaand tegen fietsdiefstal

De ANWB begint op maandag 4 oktober met een actie tegen diefstal in acht verschillende steden. Doel van deze actie is om mensen beter te informeren over het goed op slot zetten van hun tweewieler. De actie duurt een maand.

De actie wordt gehouden bij scholen en universiteiten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Maastricht, Tilburg en Nijmegen. Een team van de Stichting ART

zal fietsen voorzien van labels waarop meer informatie is te vinden over het beveiligen van tweewielers. Het doel is daarmee een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de grote aantallen diefstallen van tweewielers. Ieder jaar worden ongeveer 750.000 fietsen en 2270 motorfietsen gestolen. Er wordt ook aandacht besteed aan dit onderwerp op de website van de stichting ART. Bezoekers van www.goedopslot.nl kunnen meedoen aan een spel, waarbij iedere week een fiets te winnen is.

De Stichting ART houdt zich bezig met het testen en certificeren van sloten voor fietsen, bromfietsen en motoren. Daarnaast geeft de stichting voorlichting over sloten. De Stichting ART is samengesteld uit vertegenwoordigers namens consumenten (ANWB), producenten (RAI vereniging) en in tweewielers gespecialiseerde verzekeraars.

Persdienst ANWB

070 314 62 39 (Femke Wouters/Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)

070 314 62 54 (Ad Vonk)

070 314 78 03 (fax)