Gemeente Den Haag

september 2004
Poolse delegatie bezoekt Haagse voorzieningen voor daklozen en druggebruikers (30 september)

Van 4 tot 8 oktober a.s. brengt een delegatie uit de Poolse hoofdstad Warschau een bezoek aan Haagse voorzieningen voor daklozen en druggebruikers. De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van de Poolse verslavingszorgorganisatie MONAR en ambtenaren van de gemeente Warschau. Doel van het bezoek is kennismaken met het Nederlandse en gemeentelijke beleid voor daklozen en verslaafden.

Het programma bestaat o.a. uit een bezoek aan het Goodwillcentrum Leger des Heils, het sociaal pension aan het Oranjeplein, het Maatschappelijk Centrum aan de Nieboerweg, de dagopvang aan de Wagenstraat, het pand Zieken 107 (centraal loket voor daklozen, straatpastor, GGD), Drugpunt, Parnassia Verslavingszorg en het ministerie van VWS. Op donderdag 7 oktober ontvangt wethouder Jetta Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie de Poolse delegatie op het stadhuis.

Het bezoek is onderdeel van de stedenband tussen Den Haag en Warschau. In het kader van deze stedenband wisselen Den Haag en Warschau sinds
2002 kennis en ervaringen uit op het gebied van daklozenopvang en verslavingszorg. De directie van MONAR bezocht Den Haag voor het eerst in november 2002. Vertegenwoordigers uit Den Haag bezochten sindsdien verschillende projecten van MONAR.