Politie Flevoland

Politie Flevoland geeft weer PolitieBericht uit

Flevoland 04-10-2004 - Politie Flevoland geeft vanaf vandaag weer Politiebericht uit. Tot en met woensdag wordt de huis aan huis krant bezorgd in alle zes gemeenten. Op deze manier wil de politie de bevolking zoveel mogelijk rechtstreeks informeren, wat uit eerdere onderzoeken naar voren is gekomen Deze vorm van publieksvoorlichting speelt daar in op, daarom verschijnt PolitieBericht nu voor de derde keer dit jaar.

Er zijn tien edities. Er verschijnen kranten van Almere Stad-Oost, Almere Stad-West, Almere Haven, Almere Buiten en Zeewolde. Ook zijn er edities van Dronten, de Noordoostpolder, Urk, is er het onderscheid tussen Lelystad-Oost en Lelystad-West (scheidslijn Zuigerplasdreef) en de uitgifte in het pand aan de Stationsweg in Lelystad.

Open dag

Elke editie bevat naast algemene informatie over zaken als C2000, de komst van de militairen naar korps Flevoland en wat te doen bij vermissingen, ook zaken als klachtenbehandeling, inbraakpreventie en een aantal paginas met specifieke informatie per gebied over de openingstijden van de bureaus en de wijkagenten. De informatie is zo veel mogelijk afgestemd op de periode van het jaar en op- en aanmerkingen van de Flevolandse inwoners. Speciale aandacht is er voor de Landelijke Politie Dag (LPD) die op zaterdag 9 oktober plaatsvindt in Dronten en bij het IBT (Integrale Beroepsvaardigheid Trainingen) centrum in Almere.

De verspreiding gaat ook dit jaar via de post, zodat bij alle woningen in Flevoland uitgezonderd woningen met een Ja Nee en Nee Nee sticker- een krant bezorgd wordt. Mocht iemand het Politiebericht op donderdag 7 oktober niet hebben ontvangen, dan zijn er exemplaren bij de balie van de Flevolandse politiebureaus verkrijgbaar.