NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

Zakelijk Noord-Nederland op landelijke televisie met het programma Noo®dZakelijk

30 september 2004 - De gehele maand oktober is Noord-Nederland te zien op RTL Z met het programma Noo®dZakelijk.
Noo®dZakelijk is een informatief, afwisselend en creatief opgezet business-to-business programma voor de zakelijk geïnteresseerde kijker en belicht de ontwikkelingen en innovatiekracht van zakelijk Noord-Nederland. Noo®dZakelijk kenmerkt zich door een thematische opzet. De vier afleveringen van 13 minuten hebben de thema's ICT, scheepsbouw, energie en chemie. Op maandag 4 oktober om 13.20 uur wordt de eerste aflevering uitgezonden met het thema ICT, deze uitzending wordt de rest van de week herhaald.

Primeur
Het is een primeur dat een regio zich zo op de nationale televisie profileert. Noord-Nederland laat zo zien dat het vernieuwend is en zich durft te manifesteren met een informatief programma over de ongekende en vaak nog onbekende mogelijkheden die het noorden biedt. Het programma versterkt het imago van Noord-Nederland door het positieve (economische) ondernemersklimaat van Noord-Nederland uit te lichten, waarmee tevens een relatie wordt gelegd met de quality of life in het Noorden.

De afleveringen bestaan uit reportages waarbij de presentatrice Pascale Luyks vanaf de diverse locaties interviews afneemt. In elke aflevering worden bedrijven, organisaties, instellingen, personen of projecten, die passen binnen het thema, uitgelicht.
Dankzij het dynamische karakter van de opzet van het programma, de presentatie en de onderwerpkeuze is dit programma niet uitsluitend voor de zakelijk geïnteresseerde doelgroep interessant, maar is ook voor een breder publiek toegankelijk.

www.noordzakelijk.nl
Op de website van Noo®dZakelijk staat informatie over de afleveringen, deelnemers en initiatiefnemers. Elke aflevering bestaat uit zes blokken, die in de toekomst afzonderlijk van elkaar te bekijken zijn op de website van de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (N.V. NOM), www.nom.nl.

Uitzendschema
ICT wordt in de week van 4 oktober uitgezonden.
Scheepsbouw wordt in de week van 11 oktober uitgezonden. Energie wordt in de week van 18 oktober uitgezonden. Chemie wordt in de week van 25 oktober uitgezonden.

De afleveringen van Noo®dzakelijk worden de hele maand oktober iedere werkdag uitgezonden. De uitzendtijden zijn: maandag 13:20 uur, dinsdag 15:20 uur, woensdag 16:20 uur, donderdag 10:20 uur en vrijdag 12:20 uur.

Initiatiefnemers
Het Adviescollege voor de Markt* (AMa) faciliteert Noo®dZakelijk, samen met de NOM, via de taskforce: imagoversterking innovatief ondernemersklimaat Noord-Nederland. Bij de totstandkoming van de afleveringen zijn deskundigen uit de marktsector betrokken om het initiatief op een aantal strategische onderdelen te begeleiden. Tevens sluiten de thema's uitstekend aan op het acquisitiebeleid en de sectorcampagnes van de NOM. Met de campagnes wil de NOM sterke en/of kansrijke sectoren in Noord-Nederland onder de aandacht brengen. In 2004 zijn dat ICT en Energie en voor 2005 staat Life Sciences op het programma.

Productie
Noo®dzakelijk wordt geproduceerd door het van oorsprong Groninger televisieproductiebedrijf Noordkaap TV producties in samenwerking met VNN Mediaproducties uit Steenwijk. Noordkaap produceerde meerdere programma's voor landelijke zendgemachtigden. Verder kreeg Noordkaap een onderscheiding samen met Vrij Nederland, in de vorm van de Transact-prijs, vanwege de productie van de beste documentaire tegen sexueel geweld in de programmareeks over de Groninger regiopolitie. Momenteel is een televisieploeg van Noordkaap bijna dagelijks te vinden in het academisch ziekenhuis in Groningen voor een nieuwe ziekenhuis serie in opdracht van opnieuw Net5 en TV Noord.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marloes Heeres, communicatiemanager NOM, 050-5214428, heeres@nom.nl Karin Kalverboer, secretaris Adviescollege voor de Markt, 050-5224970, kalverboer@snn-nl.com


*) AMa is een onafhankelijk adviesorgaan (voorzitter Gerrit Ybema) dat de Noord-Nederlandse provincies in SNN verband adviseert over de regionale economie.