Gemeente Roggel en Neer

30/09/2004
Aanleg rotonde provinciale weg N562 (Maasbree-Roggel) Kruising Boerderijweg - Heldenseweg

De Provincie Limburg start vanaf 4 oktober 2004 met de aanleg van een rotonde inclusief vrijliggende fietspaden op de provinciale weg N562 (Maasbree-Roggel) ter hoogte van de aansluiting met de Boerderijweg/ Heldenseweg (de gemeentelijke weg richting Neer). De werkzaamheden duren ongeveer acht weken. Vanaf 4 oktober is de provinciale weg ter hoogte van de nieuw te realiseren rotonde volledig afgesloten.

Met de aanleg van de rotonde dringt de Provincie het aantal ongevallen die nu op de kruising plaatsvinden terug. Daarnaast wordt de verkeersafwikkeling, met name bij werkzaamheden op de N273 (Napoleonsbaan) verbeterd, zodat de verkeersveiligheid en afwikkeling onder alle omstandigheden gewaarborgd zijn.

Het doorgaande verkeer van Roggel naar Helden en vice versa wordt via de provinciale wegen Horn-Helmond (N279), Venlo-Weert (N275), Zeeland-Kessel (N279) en de Napoleonsweg (Rijksweg N273) omgeleid. Lokaal verkeer wordt eveneens omgeleid. De omleidingsroutes worden via bebording aangegeven. De lijndiensten van busmaatschappij Hermes blijven ongewijzigd rijden. Ook de bedrijven ter hoogte van de werkzaamheden blijven bereikbaar. De (brom)fietsers kunnen de provinciale weg gewoon blijven volgen.

Totale projectkosten bedragen 380.000,- 50% van dit bedrag wordt gesubsidieerd. Van het resterende bedrag neemt de Provincie Limburg 50% voor haar rekening alsook de gemeente Roggel en Neer. Dit betekent dan ook dat zowel de Provincie als de gemeente beiden 95.000,- bijdragen.