Gemeente Driebergen

Maandag 4 oktober: gemeente en bewoners Welgelegenlaan ondertekenen convenant

Maandag 4 oktober om 16.30 uur, ondertekenen burgemeester Bloemen namens de gemeente Driebergen-Rijsenburg, Eric Koster en Jan-Pieter van de Klashorst respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter van de bewonersvereniging van de Welgelegenlaan, het Convenant Welgelegenlaan.

Continuïteit
De bewoners van de Welgelegenlaan zijn vanaf 1999 fysiek actief zijn geweest in het onderhoud van de Sprengbeek die door het midden van de Welgelegenlaan loopt. Deze beek zou niet op het huidige niveau van onderhoud zijn zonder de door de bewoners geleverde inspanningen. De oevers van de beek zijn met hulp van de bewoners hersteld en de toekomst van de beek ziet er op dit moment positief uit. De gemeente en bewoners hebben behoefte aan structuur en continuïteit in het beheer. Vandaar dat partijen besloten hebben om uitgangspunten, principes en afspraken in een convenant vast te leggen.

Leefbaarheid
Het convenant, het beheerplan en de langetermijnvisie zijn in overleg met de bewonerscommissie opgesteld. De afgelopen 5 jaar is gebleken dat deze vorm van participatie gezorgd heeft voor het verbeteren van de leefbaarheid in de Welgelegenlaan. De sociale samenhang is verhoogd en de bewoners zijn meer betrokken bij het beheer van) de openbare ruimte. Ook heeft de samenwerking gezorgd voor een betere verstandhouding tussen de bewoners en de gemeente.

De ondertekening vindt plaats in het gemeentekantoor.
---

Gemeente Driebergen-Rijsenburg