Gemeente Hoogeveen

Start nieuwe bouwlocatie voor Pesse

01 oktober 2004

Schep de grond in voor Pesse

Maandag 4 oktober is het zover. De schep gaat de grond in voor een nieuwe woningbouwlocatie in Pesse. Wethouder Thijs Leistra van Hoogeveen en voorzitter Chris Bulder van de belangenvereniging voor Pesse De Pioniers zullen hiervoor 's middags om half vijf samen de schep ter hand nemen. Enkele jaren geleden overhandigde Geesje Bloemberg, toen voorzitter van De Pioniers, een schepje aan wethouder Thijs Leistra. Het schepje symboliseerde de wens van de belangenvereniging voor nieuwe bouwmogelijkheden in Pesse. Op maandag 4 oktober begint Timmerhuis Weg- en Waterbouw met het bouwrijp maken van het nieuwe bouwterrein. Het gaat om de locatie 'volkstuinen', aan de noordkant van Pesse, waar acht vrijstaande woningen gebouwd kunnen worden. Later volgt een tweede locatie bij de Kampiepensweg met nog eens tien kavels. Thijs Leistra is blij met deze ontwikkeling voor Pesse. "We hopen nog dit jaar het eerste cluster uit te geven en in de loop van volgend jaar het tweede deel. In het tweede cluster zitten ook enkele starterswoningen. Juist voor de groep starters is het van groot belang dat er nieuwe bouwmogelijkheden ontstaan. Zo kan Pesse z'n eigen jeugd vasthouden." Wethouder Leistra wil met het bestuur van De Pioniers en de direct omwonenden aandacht schenken aan het heuglijke moment. Uiteraard hanteert hij daarbij het schepje dat hij destijds van De Pioniers ontving. Na de korte ceremonie, maandagmiddag om half vijf bij het bouwterrein, zal de wethouder met de belangstellenden het glas heffen in Ontmoetingscentrum De Wenning.

Voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Afmelden voor deze e-mailservice? Stuur dan een leeg bericht als reactie, via deze link: mailto:voorlichtingscentrum@hoogeveen.nl?subject=afmelden-persbericht-service.

Met vriendelijke groet,
Voorlichtingscentrum

*********************
Gemeente Hoogeveen
Afdeling Advies
Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
Raadhuisplein 1
tel. (0528) 291 256
fax (0528) 291 325
internet: http://www.hoogeveen.nl
e-mail: voorlichtingscentrum@hoogeveen.nl

*********************


---
Aan de informatie in deze e-mail en ieder aangehecht databestand kunnen geen rechten worden ontleend en de gemeente Hoogeveen aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie. Als u niet de bedoelde ontvanger bent wilt u dan dit bericht en ieder aangehecht databestand verwijderen en de zender hiervan via e-mail op de hoogte stellen.
---