Ingezonden persbericht
PERSBERICHT
Heemstede, 1 oktober 2004
INZAMELINGSWEEK WAR CHILD IN 450 PERSONEELSRESTAURANTS
Cateraar Elior Nederland schenkt deel weekomzet aan oorlogskinderen Kosovo
In het kader van Feast for Peace van Stichting War Child houdt Elior
Nederland een inzamelingsweek in 450 restaurants in bedrijven en
instellingen, waar zij de catering verzorgt.
Van maandag 4 t/m vrijdag 8 oktober 2004 wordt op de locaties - waar
dagelijks zo'n 150.000 gasten lunchen - geld ingezameld voor oorlogskinderen
in Kosovo. Op 8 oktober zet Algemeen Directeur van Elior Nederland, Gosse
Visser, zich ook persoonlijk in. Hij maakt die vrijdag samen met zijn
dochter en de bekende chef-kok Pascal Jalhaij in Restaurant van Harte in de
Amsterdamse Jordaan gerechten klaar voor dit goede doel. In de week na de
inzameling neemt een ambassadeur van War Child een cheque van Gosse Visser
in ontvangst. Elior Nederland schenkt hiermee een deel van haar weekomzet en
verwacht een aanzienlijk bedrag te kunnen inzamelen. Voorbeelden van
deelnemende locaties zijn: Erasmus Universiteit, TU Delft, Fontys
hogescholen, academisch ziekenhuis Maastricht (bezoekersrestaurant),
DaimlerChrysler en Akzo Nobel. Elior Nederland heeft vier
werkmaatschappijen: Holland Catering Specialisten (HCS), Le Grand Bernard,
Modus food & mood en Restoplan.
Kinderen
Op de locaties waar Elior de catering verzorgt, wordt de inzamelingsweek
voor War Child benadrukt door onder meer flyers, T-shirts, ballonnen en
posters. Deze promotiematerialen zijn gesponsord, zodat de opbrengst
volledig ten goede komt aan oorlogskinderen. Er zijn actieproducten, zoals
kroketten en broodjes, die herkenbaar zijn gemaakt. Verder kunnen
lunchgasten 'Friend' van War Child worden. In verschillende
bedrijfsrestaurants zijn er festiviteiten. Zo vindt op 8 oktober in het
bedrijfsrestaurant van de SNS Bank in Amsterdam, waar Eliors
dochtermaatschappij Holland Catering Specialisten (HCS) de catering
verzorgt, een kindermiddag plaats. De kinderen van de bankmedewerkers bakken
onder begeleiding koekjes en maken tekeningen en menukaarten voor hun
ouders. De zelfgemaakte koekjes verkopen de kinderen en ze serveren zelf het
diner.
---
---
---
---