Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Heemstede, 1 oktober 2004

INZAMELINGSWEEK WAR CHILD IN 450 PERSONEELSRESTAURANTS

Cateraar Elior Nederland schenkt deel weekomzet aan oorlogskinderen Kosovo

In het kader van Feast for Peace van Stichting War Child houdt Elior Nederland een inzamelingsweek in 450 restaurants in bedrijven en instellingen, waar zij de catering verzorgt.
Van maandag 4 t/m vrijdag 8 oktober 2004 wordt op de locaties - waar dagelijks zo'n 150.000 gasten lunchen - geld ingezameld voor oorlogskinderen in Kosovo. Op 8 oktober zet Algemeen Directeur van Elior Nederland, Gosse Visser, zich ook persoonlijk in. Hij maakt die vrijdag samen met zijn dochter en de bekende chef-kok Pascal Jalhaij in Restaurant van Harte in de Amsterdamse Jordaan gerechten klaar voor dit goede doel. In de week na de inzameling neemt een ambassadeur van War Child een cheque van Gosse Visser in ontvangst. Elior Nederland schenkt hiermee een deel van haar weekomzet en verwacht een aanzienlijk bedrag te kunnen inzamelen. Voorbeelden van deelnemende locaties zijn: Erasmus Universiteit, TU Delft, Fontys hogescholen, academisch ziekenhuis Maastricht (bezoekersrestaurant), DaimlerChrysler en Akzo Nobel. Elior Nederland heeft vier werkmaatschappijen: Holland Catering Specialisten (HCS), Le Grand Bernard, Modus food & mood en Restoplan.

Kinderen
Op de locaties waar Elior de catering verzorgt, wordt de inzamelingsweek voor War Child benadrukt door onder meer flyers, T-shirts, ballonnen en posters. Deze promotiematerialen zijn gesponsord, zodat de opbrengst volledig ten goede komt aan oorlogskinderen. Er zijn actieproducten, zoals kroketten en broodjes, die herkenbaar zijn gemaakt. Verder kunnen lunchgasten 'Friend' van War Child worden. In verschillende bedrijfsrestaurants zijn er festiviteiten. Zo vindt op 8 oktober in het bedrijfsrestaurant van de SNS Bank in Amsterdam, waar Eliors dochtermaatschappij Holland Catering Specialisten (HCS) de catering verzorgt, een kindermiddag plaats. De kinderen van de bankmedewerkers bakken onder begeleiding koekjes en maken tekeningen en menukaarten voor hun ouders. De zelfgemaakte koekjes verkopen de kinderen en ze serveren zelf het diner.


---


---


---


---