Gemeente Nijmegen

Brandweer Post West operationeel

Maandag 4 oktober komt Post West van de Brandweer Nijmegen aan de Nieuwe Dukenburgseweg in gebruik. Daarmee is een verantwoord en gelijkwaardig niveau van brandweerzorg voor alle inwoners van de stad gegarandeerd. De gemiddelde aanrijdtijd wordt in Nijmegen West met 4 à 5 minuten verkort.

De investering van het gemeentebestuur in Post West stelt de brandweer in staat bij incidenten op tijd te komen in de wijken Dukenburg, Lindenholt en de industrieterreinen Bijsterhuizen en West Kanaaldijk.

Tijdens kantooruren is de post bemenst met circa 13 personen. De minimale bezetting s avonds en s nachts is 8 mensen. Hen staan twee brandweerautos, twee hulpverleningsvoertuigen en een gaspakkenunit ter beschikking. Daarnaast is er een hoogwerker in de post gestationeerd.

De post beschikt over een moderne werkplaats voor het onderhoud van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals ademluchttoestellen, gas- en chemiepakken, helmen etc. Dit onderhoud wordt in eigen beheer uitgevoerd. Hetzelfde geldt voor het onderhoud aan de inventaris van de brandweervoertuigen.

Op het terrein van de post zijn mogelijkheden voor het houden van oefeningen, gericht op technische en fysieke vaardigheden. Voor het op peil houden van de conditie beschikt de post ook over een fitnessruimte.

Het gebouw kostte 3,9 miljoen.

Burgemeester Ter Horst zal Post West 5 november officieel openen.