Nederlandse Spoorwegen

Tijdelijk geen treinen op station Rotterdam Bergweg


1 oktober 2004

---

Vanaf maandag 4 oktober tot medio november verricht ProRail dringende herstelwerkzaamheden aan het perron op station Rotterdam Bergweg. Tijdens een inspectie is gebleken dat de draagconstructie waarmee een deel van het perron aan het spoorviaduct is bevestigd niet meer voldoet aan de gestelde eisen. Het resterende deel van het perron is te kort om de reizigers veilig in- en uit te laten stappen. Daarom kunnen de stoptreinen Den Haag Centraal - Rotterdam Hofplein v.v. tijdelijk niet op station Bergweg stoppen.

NS adviseert reizigers van/naar Rotterdam Bergweg gebruik te maken van station Rotterdam Hofplein, dat op ongeveer 10 minuten lopen van station Bergweg ligt. Voor reizen tussen Rotterdam en Den Haag kan ook gebruik gemaakt worden van de treinen die op Rotterdam Centraal aankomen/vertrekken.
Via affiches en omroepberichten zullen treinreizigers op de Hofpleinlijn op deze tijdelijke verandering van reismogelijkheden worden geattendeerd. Ook zullen in het begin op het station Rotterdam Bergweg NS-medewerkers aanwezig zijn om de reizigers te informeren.