STICHTING MET DIEREN MEER MENS

Inschrijving Huisdier van het Jaar start op werelddierendag

Hilversum oktober 2004 - Dit jaar organiseert de stichting 'Met dieren meer mens' in samenwerking met de Tros en de dierenspeciaalzaken alweer voor de zesde keer de verkiezing van het Huisdier van het Jaar. Vanaf 4 oktober 2004, op werelddierendag, start de inschrijving voor de verkiezing. De hoofdprijs is de 'Met dieren meer mens'- Award in de vorm van een prachtig bronzen beeld. De finale vindt plaats op 10 februari 2005 in een speciale uitzending van Tros Middag Magazine, die geheel in het teken zal staan van de verkiezing.

Dit jaar zijn er drie nieuwe categorieën, te weten het liefste, het dapperste en het slimste huisdier. Dieren die iets bijzonders voor hun omgeving hebben gedaan of een slimme truc hebben geleerd of gewoon onmisbaar voor hun baasje zijn, komen in aanmerking voor de titel 'Huisdier van het Jaar'. Hond of kat, konijn of vogel, alle huisdieren zijn welkom.

Vanaf januari 2005 zullen er in Tros Middag Magazine filmpjes te zien zijn van genomineerde kandidaten. Per categorie zullen er drie huisdieren worden genomineerd. Deze genomineerden zullen eind januari op de website www.metdierenmeermens.nl worden geplaatst, zodat er door iedereen interactief kan worden gestemd. Uiteindelijk zal er van elke categorie één huisdier doorgaan naar de finale. Vervolgens zal op 10 februari tijdens een feestelijke uitzending van Tros Middag Magazine het Huisdier van het Jaar worden gekozen.

Inschrijfformulieren voor de verkiezing kunnen worden opgehaald bij de dierenspeciaalzaken, maar kandidaten kunnen ook via de website www.metdierenmeermens.nl worden opgegeven. Inschrijven kan tot 10 december 2004.

De stichting schenkt op verschillende manieren aandacht aan de relatie tussen mens en huisdier. Zij wil op een zo groot mogelijke schaal bekendheid geven aan de positieve effecten van het hebben van huisdieren op het leven en welzijn van mensen. Verder ondersteunt de stichting projecten of instellingen die verantwoord huisdierenbezit mogelijk maken of vergemakkelijken voor iedereen die dit wil.

Informatie kan worden opgevraagd bij het secretariaat van de stichting 'Met dieren meer mens', Postbus 693, 4200 AR Gorinchem, telefoon 0183
- 64 50 22 of e-mail mdmm@zpg.nl. Uitgebreide informatie over de stichting en de verkiezing 'Huisdier van het Jaar' is te lezen op de website www.metdierenmeermens.nl