Politie Friesland

Politieberichten van 03/10 13.00 uur t/m 04/10 07.00 uur

Fryslân 04-10-2004 - Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur via 0900 - 8844 contact opnemen met bureau Communicatie.

Heerenveen: alcoholcontrole
Zondagnacht is tussen 03.00 uur en 04.00 uur een alcoholcontrole gehouden aan de K.R. Poststraat. Dertig bestuurders zijn
gecontroleerd. Slechts een automobiliste was onder invloed van alcohol. Ze blies 430 ug/l en kreeg een rijverbod van vier uur.

Houtigehage: inbraak dorpshuis
Tussen zaterdag 23.00 uur en zondag 11.00 uur is ingebroken in het dorpshuis aan de Bourren. Er wordt niets vermist. Wel zijn in het pand enkele deuren en kasten geforceerd. Er is aangifte gedaan door een 55-jarige inwoner van Houtigehage.

Grou: inbraak sportcomplex
Zondagnacht is ingebroken in pand aan de Mr. P. Jelles Troelstrawei. In het pand zijn de kantines van de korfbalvereniging, de voetbalvereniging en de tennisvereniging gevestigd. Men kwam het pand binnen door het glas uit een deur te halen. In het pand zijn diverse deuren geforceerd om van de ene ruimte naar de volgende te komen. Uit de kantine van de korfbalvereniging wordt echter niets vermist. Een 46-jarige inwoner van Grou deed aangifte.
De kantine van de tennisvereniging zit op de bovenste verdieping van het pand. Ook deze ruimte is bezocht, terwijl er niets vermist wordt. Van deze inbraak is aangifte gedaan door een 70-jarige inwoner van Grou.
In de voetbalkantine zijn veel kasten geforceerd. Ook hier wordt niets vermist. Een 59-jarige inwoonster van Grou deed aangifte.

Buren: inbraak kampeerboerderij
Tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 11.30 uur is ingebroken in een kampeerboerderij aan de Noordwal. Men drong het pand binnen door een raam te forceren. Er wordt niets vermist.
Een 45-jarige inwoonster van Buren deed aangifte.

Stiens: inbraak sportcomplex
Tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 09.00 uur is ingebroken in het gebouw van de tennisvereniging aan de Ieleane. Men kwam binnen door een deur te forceren. Voor zover op dit moment bekend is, is er niets weggenomen. Er is aangifte gedaan door een 53-jarige inwoner van Stiens.

Fryslân: onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Drachten: Splitting, zondag 18.00 uur, 29-jarige inwoner van Drachten, 395 ug/l, rijverbod 3 uur, bromfietser.

Vinkega: Noorderwolderweg, zondag 18.58 uur, 35-jarige inwoner van Wolvega, 395 ug/l, rijverbod 3 uur, automobilist. Deze bestuurder werd aangehouden tijdens een snelheidscontrole. Hij reed 102 km/u op een traject waar een maximumsnelheid geldt van 60 km. Naar aanleiding van deze overtreding werd ontdekten de agenten dat de bestuurder gedronken had. De snelheidscontrole werd gehouden naar aanleiding van klachten uit de omgeving.

Harlingen: Heiligeweg, zondag 20.03 uur, 23-jarige inwoner van Harlingen, 415 ug/l, rijverbod 3 uur, automobilist.

Franeker: Voorstraat, zondag 21.22 uur, 24-jarige Harlinger, 355 ug/l, rijverbod 3 uur, automobilist.

Heerenveen: auto vernield en getuigenoproep
Zondag omstreeks 05.45 uur had een 19-jarige taxichauffeur uit Nes (gem Boarnsterhim) zijn taxi geparkeerd aan de Oude Koemarkt. Hij wilde net wegrijden en plotseling ging een stevige jongeman op zijn motorkap zitten. Hij veerde daarop op en neer. Toen de 19-jarige de man aansprak, kwam deze op hem af en voelde de 19-jarige zich bedreigd. Hij sloot het portier af. De jongeman probeerde het portier te openen, maar dit lukte niet. Ook sloeg hij op het
rechtervoorportier. De 19-jarige reed weg en belde even later de politie. Toen de politie ter plaatse kwam, was de jongeman weg. Uit eigen onderzoek van de 19-jarige, bleek dat een 23-jarige inwoner van Oudehaske de dader zou zijn. Er zat een deuk in de motorkap en het embleem van Mercedes was verbogen. Om 06.10 uur werd de verdachte in zijn woning in Oudehaske aangehouden. De politie zou graag in contact willen komen met eventuele getuigen van het voorval. U kunt contact opnemen met de politie via het algemene nummer 0900-8844

Kolderwolde: inbreker op heterdaad betrapt
Zondag omstreeks 18.00 uur werd melding gedaan, dat een man in een pand aan de Oordenwei was betrapt en was weggereden in een grijze auto. Via het kenteken zou de man wonen in Sondel. Een 41-jarige inwoner van Kolderwolde zag een vreemde auto op de oprit staan en zag dat het keukenraam kapot was. In het pand stond een vreemde man. Toen de 41-jarige de man aansprak verdween hij, stapte in een grijze auto en reed weg. Om 18.45 uur werd de verdachte aangehouden in zijn woning. In het Antoniusziekenhuis is de verdachte behandeld, Had een snijwond aan zijn hand. Daarna is hij overgebracht naar het bureau en verhoord. Aangifte werd gedaan door een 58-jarige inwoner van Kolderwolde. De verdachte zou twee flessen drank hebben weggenomen

Wolvega: aanrijding, rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en niet verzekerd
Zondag omstreeks 18.30 uur reed een 23-jarige motorrijder uit Wolvega met als duopasagier een 25-jarige inwoonster van Ter Idzard over de Om Den Noort. Hij reed richting rotonde Heerenveenseweg. Net voor de rotonde verloor de 23-jarige de macht over het stuur en reed de voor hem rechterberm in, sloeg over de kop en kwam op het wegdek tot stilstand. Zowel bestuurder als passagier zijn per ambulance naar Tjongerschans in Heerenveen gebracht. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen. Uit onderzoek bleek de motor onverzekerd te zijn en dat de bestuurder niet in het bezit was van rijbewijs A. Tevens droegen beide personen geen helm. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Joure: aanrijding en rijden onder invloed
Zondag omstreeks 21.45 uur reed een 22-jarige automobilist ut Joure over de W. Lodewijkstraat, komende uit de richting Koningin Julianalaan. In een bocht naar rechts gaf hij gas en hierbij schoot de achterzijde van de auto weg. Hij reed toen met de rechtervoorzijde tegen de rechtervoorzijde van een rechts van de weg geparkeerde auto. Ook had de bestuurder gedronken. Op het bureau blies de verdachte 295 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

Drachten: straatroof
Maandag omstreeks 03.35 uur werd op de hoek Nachtegaalstraat en Leeuwerikstraat een straatroof plaats. Een 38-jarige inwoner van Drachten werd door een drietal mannen aangevallen en beroofd van zijn portemonnee. Er ontstond een kleine worsteling. Door deze worsteling raakte hij gewond aan zijn gezicht onder zijn linkeroog en had hij een dikke lip. In Nij Smellinghe is de man behandeld aan zijn verwondingen. Een onderzoek zal worden ingesteld.