Rabobank Nederland

Heemskerk lanceert Rabobank Development Program in Washington Rabobank Nederland, 04/10/2004 08:48
---

Drs. H. (Bert) Heemskerk, voorzitter van de raad van bestuur van de Rabobank Groep, heeft vandaag in Washington en marge van de jaarvergadering van IMF en Wereldbank officieel het Rabobank Development Program gelanceerd. Dat gebeurde tijdens een door de Rabobank Groep georganiseerde bijeenkomst voor een groot aantal bankiers uit ontwikkelingslanden. Het Rabobank Development Program ondersteunt plattelandsbanken in een aantal ontwikkelings-landen en beschikt bij de start over een investeringskapitaal van 25 miljoen euro. Heemskerk maakte in Washington tien van de vijftien landen bekend waarop de Rabobank zich zal concentreren. Dit zijn Brazilië, Bolivia, China, Egypte, India, Indonesië, Mozambique, Peru, Tanzania en Vietnam. De selectie van de overige vijf landen hangt af van de mogelijkheden die zich voordoen.

"Het Development Program betekent een nieuwe uitdaging voor de Rabobank Groep. Meer dan vier miljard mensen in de wereld hebben geen toegang tot financiële diensten. Als maatschappelijk verantwoordelijke en betrokken coöperatieve bank is het onze opdracht dit gemis te bestrijden en zo bij te dragen aan de stimulering van plattelandseconomieën in ontwikkelingslanden", aldus Heemskerk.

Het startkapitaal van het Rabobank Development Program van 25 miljoen euro is beschikbaar voor deelnemingen in financiële instellingen uit de "concentratielanden" en voor de afgifte van garanties. De focus ligt op banken met een overwegend rurale aanwezigheid, met een bewezen lange termijn-levensvatbaarheid en met een management dat substantiële ondersteuning bij de verdere ontwikkeling noodzakelijk acht. Dit kan gaan om herstructurering, het betreden van nieuwe markten, of uitbreiding van het productaanbod.

Bij behoefte aan specifieke financiële diensten in plattelandsgebieden of voor de agrarische sector kunnen samen met locale partners ook nieuwe financiële instellingen worden opgezet. Daarbij kiest de Rabobank voor lange termijn-betrokkenheid, bijvoorbeeld via deelname in het kapitaal en in het bestuur van de nieuwe instelling. Het management van het Rabobank Development Program komt voor rekening van Rabobank Development BV, een speciaal daarvoor op te richten dochter van Rabobank Nederland. De tweehoofdig directie hiervan zal bestaan uit drs. Arnold Kuijpers en ir. Gerard van Empel.

Rabobank: begroting staat groeiherstel juist in de weg Rabobank Nederland, 21/09/2004 15:45
Lees verder »

---

Rabobank reikt Herman Wijffels Innovatieprijzen 2004 uit Rabobank Nederland, 16/09/2004 17:36
Lees verder »

---

Innovatiedebat moet worden verbreed
Rabobank Groep, 16/09/2004 16:22
Lees verder »

---

Rabobank verzorgt financiering windmolenpark in India Rabobank verzorgt financiering windmolenpark in India, 15/09/2004 14:45
Lees verder »

---

Rabobank verhoogt hypotheekrente van vaste rente met korte looptijd Rabobank Nederland, 14/09/2004 17:53
Lees verder »

---

Nieuwe groenfinanciering voor agrarische natuurverenigingen Rabobank Nederland, 14/09/2004 08:55
Lees verder »

---

Rabobank zet beleggingsfondsen andere aanbieders in etalage Rabobank Nederland, 10/09/2004 08:51
Lees verder »

---

Rabo Innovatiekapitaalfonds neemt belang in FluXXion Rabobank Nederland, 09/09/2004 10:45
Lees verder »

---

Gratis één uur online shoppen tijdens RuuddeWild.nl Rabobank Nederland, 08/09/2004 11:01
Lees verder »

---

top »

| privacy statement » | disclaimer » |