Politie Hollands Midden

Noordwijk Rijden onder invloed van alcohol

De politie heeft op maandag 4 oktober omstreeks 04.45 uur een 56-jarige automobilist uit Noordwijk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten hielden de automobilist op de Rudolf Tabbenbeckweg staande voor een alcoholcontrole en namen een blaastest af bij hem. Het resultaat was 620 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leiden / Katwijk Aanhouding verdachten

Op zondag 3 oktober omstreeks 22.10 uur hield de politie twee mannen aan in Leiden welke die avond betrokken waren geweest bij inbraken in bedrijven in Katwijk. Het betrof een 29-jarige man uit Diemen en een 30-jarige man uit Amsterdam. Zij hadden ingebroken in een bedrijf aan de Ambachtswerf in Katwijk waarbij computermateriaal was weggenomen. In de auto van de verdachten waren ook kentekenplaten aangetroffen die van een bedrijf uit Katwijk afkomstig waren. In de auto lagen ook diverse inbrekerswerktuigen Verdachten zitten nog vast in verband met het onderzoek.

Leiden - Politie zoekt doorrijder

De politie is op zoek naar de bestuurder van een scooter die op vrijdag 1 oktober rond 14.45 uur een 59-jarige vrouw uit Leiden van haar fiets reed en vervolgens zonder zich verder om de vrouw te bekommeren doorreed. De aanrijding gebeurde in de tunnel van de dr. Lelylaan. De scooterrijder kwam uit tegengestelde richting, hield daarbij niet uiterst rechts op het brom/fietspad en reed de vrouw omver. De vrouw liep een aantal flinke blauwe pijnlijke plekken op. De politie vraagt getuigen om te bellen met de politie in Leiden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Leiden - Aanrijding Op de Sumatrastraat ontstond op zondag 3 oktober rond 12.15 uur een aanrijding tussen een 28-jarige fietsster en een 45-jarige automobiliste beiden wonend in Leiden. De fietster stak vanuit een uitrit tussen auto's door die in een file stil stonden. De automobiliste die uit tegengestelde richting langs de file reed kon haar niet meer ontwijken. De fietsster is met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden - Automobilist rijdt vrouw aan Een 68-jarige vrouw uit Voorschoten werd op zaterdag 2 oktober rond 09.40 uur op de Willem de Zwijgerlaan terhoogte van de Koningstraat aangereden door een 44-jarige automobilist uit Leiden. De vrouw stak de weg over en gebruikte daarvoor een voetgangersoversteekplaats. Auto's op de rijstroken voor het rechtdoorgaand verkeer stopten voor de vrouw. De man die over de rijstrook voor linksafslaand verkeer reed stopte niet en reed de vrouw aan. Zij werd met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC. Personeel van de traumahelikopter verleende terplaatse assistentie.

Leiden - Onder invloed rijden Op vrijdag 1 oktober rond 23.15 uur hield de politie op de Hansenstraat een 31-jarige automobiliste uit Den Haag aan als verdachte van het rijden onder invloed. De bij haar afgenomen ademanalyse gaf een waarde aan van 950 ug/l. Op zaterdag 2 oktober werd rond 02.00 uur op de Nieuwe Rijn een 22-jarige bromfietser voor hetzelfde feit aangehouden. Zijn ademanalyse kwam uit op 830 ug/l. Op zondag 3 oktober rond 03.20 uur overkwam ditzelfde een 35-jarige fietser uit Leiderdorp. Op de Hoge Rijndijk werd hij aangehouden. Zijn ademanalyse kwam tot 915 ug/l en op maandag 4 oktober hield de politie op de Garenmarkt een 23-jarige automobilist uit Leiden aan. Hij kwam tot 820 ug/l. In alle gevallen is de limiet in het verkeer 220 ug/l. Naast dat de politie rijbewijzen invorderde kregen alle overtreders een proces-verbaal.

Leiden Automobilist rijdt tegen hek

Een 37-jarige automobilist uit Oegstgeest is op zondag 3 oktober onder invloed van alcohol met zijn auto tegen een hek gereden. De man reed omstreeks 01.40 uur over de Hoge Rijndijk waar hij vervolgens bij de kruising met de Kanaalweg tegen het hek van de Wilhelminabrug botste. Ter plaatse bleek dat de man onder invloed was van alcohol. Een blaastest gaf een resultaat aan van 1000 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leiden Inbraak woning

Op vrijdag 1 oktober tussen 14.00 uur en 22.00 uur heeft er een inbraak woning plaatsgevonden in een woning aan de Rijn en Schiekade. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van het openbreken van het kijkluikje waarna het slot werd ontgrendeld. Weggenomen werd een laptop en sleutels van een auto die voor de woning stond en meegenomen werd. De auto werd teruggevonden en op zaterdag 2 oktober aan de eigenaar teruggegeven.

Oude Wetering - Schuurtje in brand gestoken Op zaterdag 2 oktober rond 05.20 uur werd ontdekt dat een schuurtje achter een woning aan de Burgemeester Peeklaan in de brand stond. De brandweer bluste het vuur. Het schuurtje brandde geheel uit. De politie denkt dat de brand is veroorzaakt door brandstichting. De politie stelt een nader onderzoek in.

Nieuwveen - Onder invloed met auto de bocht uit Een 38-jarige automobilist uit Nieuwkoop raakte op zaterdag 2 oktober rond 04.15 uur in een bocht van de Provincialeweg van de weg en kwam tot stilstand in een sloot. De bestuurder vertrok voordat de politie terplaatse was. Deze bezocht hem daarop thuis en constateerde drankgebruik. Hij werd daarop aangehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 660 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal in.

Reeuwijk Brand in bouwkeet

Op maandag 4 oktober omstreeks 05.15 uur kreeg de politie een melding dat er een bouwkeet in de brand stond op de Lange Krag. Bleek dat een mobiel toilet die naast de bouwkeet stond in brand stond en dat door de hitte de bouwkeet vlam had gevat. Naast het mobiele toilet stond ook een zeecontainer waarvan de inhoud ook is gaan branden. Daar de drie objecten op korte afstand stonden van een achtertuin zijn ook enkele struiken verbrand. De brandweer bluste het geheel. De politie stelt een onderzoek in.

Waddinxveen Auto in de brand

Op zondag 3 oktober omstreeks 20.00 uur stond er een auto in de brand aan de Oranjelaan. Een getuige zag dat de auto in de brand stond en deed hiervan direct melding en bluste door middel van een brandblusser de brand. De auto is veilig gesteld en zal worden onderzocht op mogelijk brandstichting. De politie stelt een onderzoek in.

Bodegraven Wielrenner botst tegen verkeerszuil

Een 57-jarige wielrenner uit Montfoort heeft op zondag 3 oktober omstreeks 09.45 uur diverse verwondingen opgelopen nadat hij tegen een verkeerszuil was gereden. De man fietste met een groep wielrenners over de Buitenkerk in de richting van Zwammerdam. De man zag de zuil over het hoofd en botste er tegen aan. De man werd met een zware hersenschudding, bloeduitstortingen en schaafwonden overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis, waar hij ter observatie moest blijven.

Bodegraven Aanhouding

De politie heeft op zaterdag 2 oktober omstreeks 18.30 uur een 35-jarige man uit Bodegraven aangehouden op verdenking van mishandeling van een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De 22-jarige man zou kort voor de aanhouding op de Korte Nieuwstraat een pak sigaretten en een aansteker uit de auto van de Bodegraver hebben gepakt. De man wist de auto binnen te komen door via het openstaande raam de deur open te maken. De man nam vervolgens plaats in de auto waarna hij de goederen wegnam. Een getuige wist de eigenaar een signalement van de man te geven. De Bodegraver heeft in de omgeving uitgekeken naar de man en zag hem op de Rijnkade lopen. Daar ontstond een woordenwisseling waarna de Bodegraver de andere sloeg met een zaag. De politie wist de Bodegraver te achterhalen aan de hand van het opgegeven kentekennummer door getuigen en hield hem aan.

Nieuwerkerk a/d IJssel - Politie onderzoekt vechtpartij De politie doet onderzoek naar een vechtpartij die zich op zaterdag 2 oktober rond 02.15 uur voordeed op het terrein nabij een uitgaansgelegenheid aan de 's-Gravenweg. Bij die vechtpartij werd een 49-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden als verdachte van mishandeling en bedreiging van een 20-jarige man uit Gouda. De Capellenaar kwam zijn 17-jarige zoon te hulp die zou zijn geslagen door een 19-jarige meisje uit Nieuwerkerk. Veel is voor de politie echter nog onduidelijk. De politie vraagt dan ook eventuele getuigen van deze vechtpartij te bellen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief) of via de MeldMisdaad Anoniemlijn 0800-7000.

Gouda Auto in de brand

Op zondag 3 oktober omstreeks 18.35 uur kreeg de politie melding van een auto in de brand op de Livingstonelaan. Ter plaatse bleek op de parkeerplaats een auto in de brand te staan. Brandweer bluste de brand. Auto is voor onderzoek veilig gesteld om juiste toedracht van de brand te achterhalen. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda Rijden onder invloed van alcohol

De politie heeft op zaterdag 2 oktober een 39-jarige automobilist uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder werd even voor 05.00 uur op de Thorbeckelaan staande gehouden voor een controle toen zijn rijgedrag opviel bij agenten. Bij het aanspreken roken agenten direct een alcohollucht bij de man, en namen bij hem een blaastest af. De uitslag was 800 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Gouda Snorfietser onderuit

Een 21-jarige snorfietser uit Gouda is zondag 3 oktober vermoedelijk onder invloed van alcohol onderuit gegaan. De Gouwenaar reed omstreeks 07.15 uur over het fietspad van de Sluisdijk ter hoogte van het golfterrein toen hij onderuit ging. De Gouwenaar werd met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen. Het resultaat daarvan is nog niet bekend.

Schoonhoven - Politie vordert rijbewijs in De politie vorderde op vrijdagavond 1 oktober het rijbewijs in van een 25-jarige motorrijder uit Schoonhoven. Agenten zagen de man op de Pasteurweg rijden met bij hem achterop een niet gehelmde passagier. Toen de politie hem daarover wilde aanspreken ging hij er in 1e instantie vandoor maar niet voor lang. Agenten wisten de man op zijn motor toch te stoppen en te controleren. Bij deze controle bleek hij onder invloed te verkeren 420 ug/l (limiet 220 ug/l) , niet verzekerd te zijn en niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs. De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op voor de andere overtredingen.

----------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 4 oktober 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --