Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 4 oktober 2004

* SNACKBAR OVERVALLEN
RIDDERKERK - Zondagavond werd een snackbar op het Sint Jorisplein overvallen. Omstreeks kwart voor acht kwam een man met bivakmuts op de eetgelegenheid binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd een personeelslid gesommeerd geld af te geven. Met een onbekend geldbedrag rende de overvaller de snackbar uit en vluchtte richting Frans Halsstraat. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.


* SNORFIETSER OVERLEDEN NA AANRIJDING
(Zie ook persbericht zaterdag 2 oktober)
ROTTERDAM - De 23-jarige snorfietser uit Rotterdam die vrijdagavond ernstig gewond raakte bij een aanrijding op de Heer Bokelweg is afgelopen weekend aan zijn verwondingen overleden. Door nog onbekende oorzaak ontstond een aanrijding tussen de snorfietser en een scooter bestuurd door een 18-jarige Rotterdammer. De 23-jarige Rotterdammer werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum waar hij dit weekend overleed. De scooterberijder en een 17-jarige passagier uit Breda liepen verwondingen aan hun gezicht en nekletsel op en werden naar respectievelijk het Schielandziekenhuis en het Sint Fransiscus Gasthuis gebracht. De Tehcnische OngevallenDienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek naar de toedracht van de aanrijding in.


* TIEN VERDACHTEN VOOR AANBRENGEN GRAFFITI AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Zondagmiddag rond drie uur werd door politiepersoneel van district Oost op heterdaad een 18-jarige vrouw en negen mannen (in de leeftijd van 18 tot en met 38 jaar) afkomstig uit Rotterdam, Capelle en Hellevoetsluis, aangehouden toen zij op een binnenplaats aan de Waterloostraat graffiti aanbrachten. Een oplettende buurtbewoner waarschuwde de politie waarna de vernielers konden worden aangehouden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De gebruikte spuitbussen en latex werden in beslag genomen.


* MAN NA WONINGINBRAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagmiddag werd een 36-jarige man uit Rotterdam aangehouden nadat hij had ingebroken in een woning aan de Rodenrijsestraat. In de nacht van zaterdag op zondag werd de deur van de woning geforceerd en nadat de woning werd doorzocht nam de inbreker onder andere een laptop, videocamera en een mobiele telefoon van de bewoners mee. Politiemensen van het district De Noordhoek stelden een onderzoek in en konden de Rotterdammer zondagmiddag in een woning aan de Exercitiestraat aanhouden. Hij was in het bezit van een aantal uit de woning ontvreemde goederen. De 36-jarige man werd voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.

Uitgave zondag 3 oktober 2004