Politie Groningen

Persberichten maandag 4 oktober 2004

provincie groningen 04-10-2004 -

Groningen: agent licht gewond door inrijden automobilist Een 48-jarige motorsurveillant van Regiopolitie Groningen is zondagavond licht gewond geraakt toen een automobilist hem kennelijk met opzet aanreed. De politieman kwam onder zijn motor terecht, waardoor hij kneuzingen aan zijn been en schouder opliep. De betreffende automobilist, wiens naam bekend is bij de politie, was op de Bornholmstraat in Groningen staande gehouden omdat hij de maximumsnelheid fors had overschreden. Toen de agent zijn motorfiets voor de inmiddels stilstaande auto wilde parkeren reed de automobilist plotseling even achteruit, waarna hij fel optrok en de motoragent aanreed. Hierbij kwam de agent onder de motorfiets terecht. De motor werd nog enkele meters meegenomen, waarna de automobilist met grote snelheid er vandoor ging. Het onderzoek heeft tot dusver nog niet geleid tot de aanhouding van de verdachte persoon.

Groningen: alcohol in het verkeer
De politie heeft zondagnacht twee automobilisten bekeurd voor het rijden onder invloed. Een 29-jarige inwoner van Groningen werd twee keer achter elkaar aangehouden. In eerste instantie op de Pelsterstraat. Hij had toen 0.9 promille. Binnen een uur na vrijlating werd hij weer aangetroffen in zijn auto met 0.8 promille. Toen op de op de Phebenstraat. Zijn rijverbod werd verlengd. Op de Vechtstraat in Groningen werd een 41-jarige Stadjer aangehouden met 1.3 promille.

Groningen: inbreker aangehouden, politie op zoek naar gedupeerde De politie heeft zaterdagnacht aan de Oosterhamrikkade in Groningen een 41-jarige man uit de Stad aangehouden. De man probeerde in te breken in een fietsenzaak. Een getuige zag dat de verdachte een ruit vernielde en voorwerpen naar buiten probeerde te trekken. De getuige belde de politie en agenten troffen bij de fietsenwinkel een man aan die aan het signalement voldeed. Hij is aangehouden en aan het politiebureau ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De verdachte was in het bezit van een fiets en een tas met daarin een autoradio. Het onderzoek naar de herkomst van de radio is nog geen duidelijkheid. De politie vermoedt dat hij deze kort voor de aanhouding uit een auto heeft gestolen in de omgeving van de Oosterhamrikkade. De gedupeerde wordt verzocht contact op te nemen met de politie van de basiseenheid Noord aan de Korreweg in Groningen (eerste bericht gisteren geplaatst).

Stadskanaal: bestuurder onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagavond aan de Continentenlaan in Stadskanaal een 21-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse. Daarbij werd 1.07 promille gemeten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor met een rijverbod van 4 uur heengezonden.

Meeden: dronken man aangehouden
De politie heeft zondagmiddag aan de Hereweg in Meeden een 21-jarige man uit Muntendam aangehouden. De man waggelde, met een blik bier in zijn hand, in kennelijke staat van dronkenschap midden op de weg. Daarbij hinderde hij het verkeer wat tegelijkertijd voor hemzelf gevaar op leverde. De politie nam de man mee. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en later op de avond met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap heengezonden.