Gemeente Stadskanaal

Stadskanaal, 4 oktober 2004 Nummer: 60

LET OP: Embargo tot maandag 4 oktober 2004 13.30 uur

Kampioene Petra Westerhof gehuldigd.

Petra Westerhof uit Stadskanaal heeft met haar zitvolleybalteam een zilveren medaille gehaald tijdens de Paralympics in Athene. De Meidoornschool (Petra's werkgever) en de gemeente Stadskanaal willen dit bijzondere feit niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom is er een feestelijke ontvangst op maandag 4 oktober van 13.30 uur tot 14.30 uur in de foyer van Theater Geert Teis in Stadskanaal. De directrice van de Meidoornschool, Grieta Smith en de wethouder van Sportzaken Jan-Willem van de Kolk spreken haar toe. Uiteraard hoort er bij een feest een cadeau. Namens haar werkgever en de gemeente krijgt zij een passend aandenken. Alle leerlingen van de Meidoornschool zijn er ook om hun "juf" in het zonnetje te zetten.

Petra werkt sinds 1993 op de Meidoornschool als klassenassistente. Destijds was zij al een enthousiaste volleybalster. Toen zij de overstap maakte naar zitvolleybal werd het steeds drukker. Ze ging veel trainen door het hele land. Regelmatig reisde zij met het team naar het buitenland. Slovenië, Japan, Finland. Petra is met haar team, waar zij aanvoerder van is, al europees kampioen en wereldkampioen geworden. Daar is nu dus de Olympische zilveren plak bijgekomen. Het team bereidt zich, na een korte periode van rust straks weer voor op de Eurocup die in juni plaatsvindt en het EK dat in augustus plaatsvindt.


---
Noot voor de pers:
U bent van harte uitgenodigd bij de ontvangst aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u terecht bij: Gardien Kiewiet van het team communicatie. Zij is telefonisch bereikbaar op het nummer 0599- 631 626.