Ingezonden persbericht

Arjen de Koning verkozen tot Entrepreneur of the Year 2004

Directeur Paradigit Computers wint zowel jury- als publieksprijs

EINDHOVEN, 20041004 -- Arjen de Koning, directeur Paradigit Computers BV uit Eindhoven, is de Nederlandse 'Entrepreneur of the Year 2004'. Tijdens de galafinale van de Entrepreneur of the Year competitie in de Cruise Terminal Rotterdam werd hij uit negen finalisten gekozen tot winnaar. Uit handen van de voorzitter van Ernst & Young Accountants, Pieter Jongstra, ontving hij de bijbehorende Award. De galafinale werd bijgewoond door zo'n 250 ondernemers.


Volgens de jury is het vooral opmerkelijk dat in tijden van economische teruggang toch groei is gerealiseerd met behoorlijke cijfers. In een markt die gedomineerd wordt door prijsvechters en grote internationale spelers wist Arjen de Koning te groeien tot de marktleider in Nederland als het gaat om computerassemblage en het produceren van PC configuraties. 'Arjen de Koning is de Michael Dell van Nederland en wordt geroemd om zijn creativiteit, zijn conceptueel denkvermogen en zijn ondernemerschap met internationale potentie. Dit is een ondernemer waar Nederland trots op kan zijn!', aldus het juryrapport.

Arjen de Koning begon in 1991 met de verkoop van de eerste computers aan huis aan studenten. Een jaar later werd de eerste Paradigit winkel geopend. Vanaf de start van het bedrijf wordt er gewerkt volgens het 'Build to order' principe. In ruim twaalf jaar tijd wist Arjen de Koning Paradigit uit te bouwen tot de grootste Nederlandse computerproducent met veertien eigen winkels, verspreid over Nederland. Op de Nederlandse consumentenmarkt heeft Paradigit nu al een marktaandeel van vijf procent. Arjen de Koning is oprichter en eigenaar. Eerder dit jaar mocht hij ook de prijs voor Beste Ondernemers Visie (initiatief van de Kamer van Koophandel Zuid-Oost Brabant) in ontvangst nemen.

Ook de Tiscali Entrepreneur of the Year Publieksprijs ging dit jaar ook naar Arjen de Koning van Paradigit Computers BV. Via het internet kon men gedurende de zomermaanden stemmen op één van de bovengenoemde finalisten.

De Entrepreneur of the Year is een initiatief van Ernst & Young en wordt georganiseerd in samenwerking met Fortis Bank en Tiscali. Universiteit Nyenrode, Ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW en Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) ondersteunen de prijs. Arjen de Koning is, met het winnen van deze prijs, automatisch genomineerd voor de wereldwijde verkiezing World Entrepreneur of the Year. Deze vindt volgend jaar plaats in Monaco.