Gemeente Alkmaar


Köster krijgt titel Hofleverancier

Alkmaar, 4 oktober 2004

Kledingzaak Köster mag zich vanaf 1 oktober `Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' noemen. Op die datum reikt de burgemeester de bij deze titel horende oorkonde uit tijdens de receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de onderneming.

In 1815 opende de eerste Köster-winkel in Enkhuizen. In 1904 werd de overstap naar Alkmaar gemaakt. Johan Bernard Köster vestigde zich aan Langestraat 18. In 1937 werd ook het pand aan Langestraat 16 betrokken. In de daarop volgende jaren opende de onderneming nog zaken in Lutheraden/Geleen, aan de Magdalenenstraat in Alkmaar en in Haarlem. Sinds 2000 is Köster in Alkmaar gehuisvest aan het Ritsevoort. De directie wordt deze dagen gevoerd door mevrouw G.M.B. Snijders-Köster en de heer A.B.A. Köster.

Een onderneming komt in aanmerking voor de titel `Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' bij een jubileum met een veelvoud van 25 jaar. Daarnaast moet de onderneming minimaal 25 jaar bestaan en lokaal of regionaal een vooraanstaande plaats innemen.

4 oktober 2004